Mikec osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Kairu

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec osvojio je danas titulu svetskog šampiona u gađanju malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora na Svetskom prvenstvu u Kairu.
Malokalibarski pištolj slobodnog izbora nije olimpijska disciplina, pa se u njoj nisu delile kvote za Pariz i nema finala, već se konačan plasman određuje posle osnovnog dela (60 metaka). 
Mikec je od početka bio pri vrhu i pobedio je sa 567 krugova, tri više od drugoplasiranog Kineza Bovena Džanga. Treći je sa 560 krugova bio Ukrajinac Viktor Bankin.
Mikec je tako osvojio drugu pojedinačnu medalju na svetskim prvenstvima, nakon što je pre četiri godine u Čangvonu osvojio srebro, takođe malokalibarskim pištoljem.
 
Na evropskim prvenstvima ovim oružjem Mikec je osvojio dve srebrne i bronzanu medalju. Do bronze je stigao u septembru u Vroclavu. Takođe, osvojio je nekoliko ekipnih medalja, kao i odličja sa Svetskih kupova.
 
 
Mikec je jedini strelac koji je ove sezone došao do medalje malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora i na Evropskom i na Svetskom prvenstvu. Portugalac Žoao Košta, aktuelni prvak Evrope danas je zauzeo 24. mesto, a Letonac Lauris Strautmanis, osvajač sreba iz Vroclava, završio je na petoj poziciji.
 
Srpski strelci su u poslednja četiri dana osvojili četiri medalje u Kairu. Zorana Arunović je stigla do bronze vazdušnim pištoljem, a bronzu je osvojila i muška seniorska ekipa puškom. Marko Ivanović je postao juniorski vicešampion sveta malokalibarskom puškom iz trostava, a danas je Mikec nastavio niz najsjajnijim odličjem.
 
Osim njega danas su na vatrenu liniju izašli i srpski juniori u ekipnom takmičenju puškom i nisu prošli prvu fazu kvalifikacija.
  • Nikola

    19.10.2022 08:18
    X
    Lepe vesti. Čestitam gospodinu Mikecu. Svaka čast.
  • Yanakis

    19.10.2022 07:15
    U streljastvu se ceni samo olimpijska medalja. Sve ostalo je uspeh i potvrda trenutne forme ali svima je fokus olimpijada.
  • Huncut

    18.10.2022 19:14
    Naravno 30.000e i ovom gospodinu. Svaka cast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).