VIDEO: Jokić upisao novi tripl dabl, izjednačio se sa legendarnim Viltom Čemberlejnom

Košarkaši Denver Nagetsa su u uzbudljivom meču savladali Oklahoma siti Tandere, rezultatom 122:117, uz novu odličnu partiju Nikole Jokića.

Srpski as je u trećem meču došao do svog drugog tripl-dabla u sezoni i ujedno do 78. u karijeri čime se izjednačio sa Viltom Čemberlejnom kao centar sa najviše ovakvih partija u istoriji.

Jokić je meč završio sa 19 poena, 16 skokova i 13 asistencija uz šut iz igre šest od deset.

Najefikasniji u ekipi su bili Majkl Porter Junior sa 22 poena i sjajnim šutom za tri poena 5/10 i Kentavijus Koldvel-Poup sa 21 poenom.
 
Ponovo je na terenu bio i Džamal Marej koji je imao 16 poena uz četiri skoka i pet asistencija, dok su dvocifreni bili i Džef Grin sa 14 poena i Eron Gordon sa dabl-dabl učinkom od 11 poena i 10 skokova.
 
Nasuprot, Aleksej Pokuševski je imao veče za zaborav. On je za 12 minuta imao samo jedan skok i jedan promašaj iz igre.
U Oklahoma je najefikasniji bio Šaj Džajldžes-Aleksander sa 28 poena tri skoka i sedam asistencija, a sjajan je bio i Džoš Gidi sa 19 poena i 12 asistencija i Majk Muskala sa 18 poena.
 
Denver je neočekivano igrao neizvesnu utakmicu protiv autsajdera i na kraju zamalo doživeo šokantan poraz.
 
  • akademik

    02.11.2022 08:39
    to
    Jokara Srbine !
  • Ios

    23.10.2022 19:10
    Joka majstor
    Ove godine Joka ide tripl dabl prosek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.