Odbojkašice i odbojkaši Srbije dobili protivnike na evropskim prvenstvima sledeće godine

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće naredne godine na Evropskom prvenstvu u Grupi A u Gentu sa Belgijom, Slovenijom, Poljskom, Ukrajinom i Mađarskom, odlučeno je danas žrebom u Napulju.
Evropsko prvenstvo u konkurenciji odbojkašica igraće se od 15. avgusta do 3. septembra 2023. godine u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji.
U Grupi B u Veroni, Monci i Torinu igraće domaćin Italija, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Švajcarska.
Takmičenje u Grupi C održaće se u Diseldorfu, a osim domaće selekcije Nemačke igraće još Azerbejdžan, Turska, Češka, Švedska i Grčka.
 
U Grupi D u Talinu igraće domaćin Estonija, Finska, Holandija, Francuska, Slovačka i Španija.
 
Evropsko prvenstvo za odbojkaše biće održano od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu.
 
Reprezentacija Srbije igraće u Grupi A u Rimu, Perudji i Ankoni protiv domaćina Italije, Švajcarske, Nemačke, Belgije i Estonije.
 
U Grupi B u Varni igraće domaćin Bugarska, Finska, Slovenija, Ukrajina, Hrvatska i Španija.
 
U Grupi C u Skoplju su domaćin Severna Makedonija, Crna Gora, Poljska, Holandija, Češka, Danska.
 
U Tel Avivu igraće se utakmice u Grupi D, a uz domaćina Izrael igraće Rumunija, Francuska, Turska, Portugal i Grčka.
 
Na oba evropska prvenstva plasman u osminu finala obezbediće po četiri ekipe iz svake grupe, a zatim slede četvrtfinala, polufinala, utakmice za treće mesto i finala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).