Čuvena Gazzetta sastavila Jugoslaviju za Svetsko prvenstvo: "Oni bi se borili za trofej"

Čuveni italijanski list Gazzetta dello sport objavila je "hipotetičku" reprezentaciju Jugoslavije, koja bi sa "punim pravom jurišala na naslov u Kataru".

Na golu te Jugoslavije bio bi Jan Oblak iz Slovenije, koji brani za Atletiko.

Štutgartov levi bek Borna Sosa bio bi defanzivac Jugoslavije, ali je sada u dresu Hrvatske. U odbrani bi bio i reprezentativac Srbije Nikola Milenković, koji brani boje Fiorentine. 

Igrač koji neće biti na svetskom prvenstvu, defanzivac Napolija, jeste Amir Rahmani, reprezentativac Kosova. Gazeta izdvaja i Seada Kolašinca, reprezentativca Bosne i Hercegovine i standardnog igrača Marseja.
 
Naravno, ova reprezentacija ne bi mogla bez Luke Modrića, dobitnika Zlatne lopte, osvajača Lige šampiona i finaliste prošlog Svetskog prvenstva. 
 
Na sredini terena Modriću bi se pridružili Marselo Brozović, Interov vezista u dresu Hrvatske. Zajedno uz hrvatske veziste bio bi i Sergej Milinković Savić, kapiten Lacija. 
 
U prvom timu, u napadu bili bi Benjamin Šeško iz Sloveniji, dok bi na levoj strani bio iskusni Ivan Perišić. Najistureniji napadač bio bi Dušan Vlahović, reprezentativac Srbije i ofanzivac Juventusa.
Zanimljivo je da italijanski list u prvu jedanaestorku ne smešta Aleksandra Mitrovića, najboljeg strelca u istoriji reprezentacije Srbije, koji ostaje na klupi.
 
Kao izmene navode se još i: Vanja Milinković-Savić (Srbija), Stojanović (Slovenija), Lovren (Hrvatska), Pavlović (Srbija), Bijol (Slovenija), Dedić (BiH), Kovačić (Hrvatska), Pjanić (BiH), Kostić (Srbija), Zajc (Slovenija), Pašalić (Hrvatska), Lukić (Srbija), Oršić (Hrvatska), Džeko (BiH), Tadić (Srbija), Jović (Srbija).
  • Psi laju karavani...

    20.11.2022 23:58
    Mozda je izbor dobar, sve sami internacionalci, ali... Ovaj ko je pravio izbor oslonio se na igrace koji igraju u Italiji. Sto se tice uspeha ovog tima, bio bi blizu uispeha, ali ne i rezultata kakav bi se ocekivao od ovakvih igraca. Nije istina koju isticu komentatori. Ako se pogledaju sastavi Jugoslavije, pada u oci da je najvise i to ubedljivo najvise bilo je igraca iz Srbije, a opet nih najvise iz CZ. Tada su na celu saveza bili dr. Obradovic, pa Miljanic, svemocni zvezdasi. Tako da je tada u reprezentaciji bio pre Borovnica i njemu slicni nego neko od Hrvata , Bosanaca. Tek kada je za selektora postavljen Osim, oslonac su cinili igraci iz drugih republika. Prema tome, razlog za nepostojanje velikih rezultata nije bio kljuc, nego preterano forsiranje igraca iz Srbije, pre svega CZ. Npr. na evropskom u Italiji nasi igraju finale sa Italijom, (1:1), poveli smo 20 igraca u Italiju. Na toj utakmici sepovredio standardni Trivic iz Vojvodine. Posto se za tri dana morala odigrati nova utakmica, umesto da Trivica zameni neko ko je vec u Italiji, Miljanic izdaje naredbu da hitno doputuje Acimovic iz CZ, on menja Trivica i mi gubimo 2:0. Tako je to funkcionisalo. Miljanic je bio neko ko se za sve pitao (okoreli zvezdas).
  • PeraV

    19.11.2022 20:26
    Nema vise Jugoslavije
    Bogu hvala.
  • Сеновић

    19.11.2022 17:53
    Не би прошли ни прво коло јер би морао да ради Кључ кО и увек.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).