Đoković godinu završava kao peti teniser sveta

Novak Đoković je, posle osvajanja završnog mastersa u Torinu, napredovao tri pozicije i na danas objavljenoj ATP listi zauzima peto mesto.
Đoković godinu završava kao peti teniser sveta
Foto: FoNet/AP
Đoković je juče pobedio Norvežanina Kaspera Ruda (7:5, 6:3), izjednačio rekord Rodžera Federera, ali je i sa novih 1.500 bodova napredovao za tri pozicije, pa će sezonu završiti kao peti teniser sveta sa 4.820 bodova na svom kontu.
Srpski teniser sada ima tačno 2.000 bodova manje od prvoplasiranog Španca Karlosa Alkarasa, a 1.200 manje od drugog Španca Rafaela Nadala.
Norvežanin Rud je sada treći na ATP listi, Grk Srefanos Cicipas je četvrti, dok je Kanađanin Feliks Ože-Alijasim zadržao šestu poziciju.
 
Rus Danil Medvedev je pao na sedmu, a njegov sunarodnik Andrej Rubljov na osmu poziciju, Amerikanac Tejlor Fric je i dalje deveti, dok je sezonu kao deseti igrač sveta završio Poljak Hubert Hurkač.
 
Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Miomir Kecmanović i Laslo Đere su napredovali za po jednu poziciju i sada su 29, odnosno 72. na ATP listi, dok je Filip Krajinović zadržao 55. mesto. Dušan Lajović je pao za dve pozicije i trenutno je 102. teniser sveta. 
  • Dr Milanče Mitovski

    21.11.2022 19:33
    ПOBEDNIČE NOVAK, BRAVO!


    Povodom trijumfa Đokovića na završnom ATP turnira u Torinu, čestitam mu uspeh i želim mu dobro zdravlje, sreću i razumevanje. Čestitke se odnose i članovima njegove porodice. U to ime posvećujem mu pesmu


    НОЛЕ, ТЕНИЈСКИ СОКОЛЕ

    Новак је то!
    Игру унапредио,
    Сервира сјајно,
    Ривале победио
    И уплашио трајно.

    Поразе “наместио”,
    Сузе им вире,
    Осмех наговестио,
    Око себе и шире
    И пехар сместио.

    Новак коректан,
    И завидно спретан.
    На крају АТП Tура,
    Новак сретан,
    Прати га титула.

    Има публику,
    У медијима,
    Прави рубрику,
    Поздраве има,
    А и шаље их
    Несебично свима.

    Ривала нема,
    Робот прегрејао,
    Нема ког да ‘лема’,
    Ал’ дланове загрејао.
    Остају зебње,
    Да победи јао,
    Још, самог себе!

    Number one
    Is only,
    Number one,
    Đoković is finaly

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).