VIDEO: Reprezentativci Irana bojkotovali himnu uoči meča protiv Engleske

Svih 11 iranskih fudbalera se uzdržalo od pevanja himne pre početka prve utakmice protiv Engleske na Svetskom prvenstvu u Kataru, saopšteno je u Dohi.
VIDEO: Reprezentativci Irana bojkotovali himnu uoči meča protiv Engleske
Foto: FoNet (AP)
Kapiten Alireza Džahanbahš je nedavno rekao da će igrači zajedno odlučiti da li će pevati himnu ili ne, u znak podrške žrtavama protestnog pokreta u Iranu.
Nekoliko iranskih fudbalera je tokom vikenda izrazilo saučešće porodicama ubijenih tokom protesta i solidarnost prema tom protestnom pokretu, koji je na meti represije iranskih vlasti.
Protesti u Iranu su pokrenuti 16. septembra, na dan smrti Mahse Amini (22) u bolnici, gde je smeštena u teškom stanju posle hapšenja 13. septembra u Teheranu zbog "nošenja neprikladne odeće" i nepoštovanja strogog pravila oblačenja žena u Iranu.
 
Demonstracije su kasnije prerasle u pokret protiv iranskih verskih vlasti. Prema podacima nevladinih organizacija, nekoliko stotina ljudi je ubijeno u gušenju tih protesta, dok oko 15.000 uhapšeno. Neki uhapšeni su osuđeni na smrt.
 
 
To je prva utakmica u Grupi B na prvenstvu. U Grupi B su još i selekcije Velsa i SAD.

Svetsko fudbalsko prvenstvo, koje je u nedelju počelo, trajaće do 18. decembra.

  • Lala

    21.11.2022 22:52
    Bravo momci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Mbape napušta PSŽ posle sedam godina

Francuski fudbaler i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape objavio je danas da će na kraju sezone napustiti ekipu iz Pariza, nakon sedam godina provedenih u klubu.