Tite: Srbija je igrala dobro, ali teško je zadržati ritam

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite rekao je da je Srbija igrala dobro u prvom poluvremenu, ali da nije uspela da zadrži takav ritam u drugom delu utakmice.
Tite: Srbija je igrala dobro, ali teško je zadržati ritam
Foto: FoNet/AP
Uveren je da će njegov igrač Nejmar i dalje igrati na Svetskom prvenstvu, uprkos povredi skočnog zgloba.
"Srbija je bila veoma dobra, veoma brza u prvom poluvremenu, ali teško je zadržati takav ritam. Oni su sjajna ekipa, uspeli smo da ih kontrolišemo iako su bili vrlo jaki, bilo nam je potrebno mnogo truda. Znamo da su uz ovakvu klimu ovde u Zalivu potrebni fizički kvaliteti (da izdržite), inače neće neće uspeti", rekao je Tite na konferenciji za novinare.
Brazil je pobedio Srbiju sa 2:0, u prvom kolu Grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru golovima koje je Rišarlison postigao u 62. i 73. minutu.
 
"U drugom poluvremenu smo promenili poziciju Paketi, igrači su igrali prirodnije. U prvoj utakmici na turniru svi su nervozni, to je deo ljudske prirode, ali pokušali smo da smirimo igrače. Na poluvremenu sam im rekao da budu lagani, da spuste adrenalin", naveo je Tite.
 
Nejmar je 10 minuta pre kraja izašao iz igre zbog povrede desnog skočnog zgloba.
 
"Osetio je bol ali je odlučio da ostane na terenu i pomogne saigračima, njegov stav me oduševljava. Verujemo da će Nejmar igrati na ovom Svetskom prvenstvu", rekao je Tite.
 
Tite je predvodio Brazil u 77. utakmici i ostvario je 58. pobedu. Dvostruki strelac Rišarlison presrećan je zbog golova na početku turnira u Kataru.
 
"Ostvario mi se dečački san. Znali smo da će biti teško proći njihovu odbranu. Navikao sam u Engleskoj da igram protiv ovakvih defanzivnih ekipa. Želeo sam da iskoristim prilike koje su mi se ukazale i to sam uspeo", rekao je Rišarlison, preneo je Asošiejted pres.
 
Brazil u Kataru pokušava da osvoji šestu titulu svetskog šampiona, a prvu posle 20 godina.
  • Z

    25.11.2022 15:11
    brazilci igraju fudbal iz ljubavi i strasti, za sebe, za svet, za svoj narod a nase balerine za sponzoruse i stan u bgdh2o/nema tu srca za dres i otadzbinu (btw jel neko video grb papagaja-orla na nasim dresovima, vise da je poljski..) placi voljena zemljo..
  • Ahab

    25.11.2022 11:47
    Koje crno "dobro", nisu sutirali u pravcu gola, a kamoli nesto vise?!?Za ocekivati je bio nadmen stav brazilaca, bas kao i 2014., kada su im Nemci pokazali na pravi nacin kako se ucutka razmetljiv protivnik.
    Tim pre je ekipa Srbije trebala i morala da zaigra hrabrije, makar jedno poluvreme.
    Ono sinoc je bilo jadno i ziheraski, neki "hibridni" bunker, potpuno bezidejan i uzaludan.
    Bolje da su igrali ko ljudi, ne bi im zamerio ni 5 golova da dobiju.
    Ovako em su igrali kukavicki, em na kraju izgubili.
  • Goran

    25.11.2022 11:26
    Stvar je u tome sto smo visoko poleteli posle uspeha u Ligi Nacija i pobede protiv Norveske.
    Ali po meni, ovo nevazno takmicenje nema ni pribliznog dodira sa svetskim prvenstvom gde nastupaju daleko ozbiljnije ekipe.
    Jedno je igrati protiv Norveske a nesto sasvim drugo protiv Brazila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.