FIFA pokrenula postupak protiv Srbije zbog zastave u svlačionici

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) optužila je danas Fudbalski savez Srbije da je okačio politički transparent o Kosovu u svlačionici reprezentacije uoči utakmice protiv Brazila na SP.

U svlačionici srpskog tima u četvrtak je bila okačena srpska zastava sa mapom Kosova i natpisom "Nema predaje". 

Ministar sporta Kosova Hajrulah Čeku žalio se Fifi zbog te zastave i naveo da je Svetsko prvenstvo iskorišćeno da se promovišu "ksenofobne, genocidne i poruke mržnje prema Kosovu".

Fifa je citirala deo svog disciplinskog kodeksa koji pokriva nedolično ponašanje, uključujući i "uvredljive gestove, znakove ili jezik" i promovisanje stvari koje nemaju veze sa sportom.
 
 
Svetska kuća fudbala nije navela kada će izreći presudu.
 
Srbija u ponedeljak od 11 časova igra protiv Kameruna u drugom kolu Mundijala.
  • fudbal

    28.11.2022 09:05
    najgori sport u srbiji i najgora "publika", kriminal im je deo folklora
  • Byja

    27.11.2022 19:38
    Upravo
    se o tome i radi, što vi ne možete biti punopravni FIFA i UEFA član, jer niste članica UN. Srbija treba da pokrene disciplinski postupak protiv FIFA i UEFA zbog kršenja sopstvenih pravilnika, a protiv FSK zbog terorizma, secesije i rušenja ustavnog poretka Republike Srbije.
  • Bbb

    27.11.2022 01:43
    Wwe
    Pobogu cemu to? Igrajte fudbal okanite se politike!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.