Piksi pred Kamerun: Za nas je Mundijal praktično počeo posle meča sa Brazilom, biće promena

Za nas je Mundijal praktično počeo posle utakmice sa Brazilom, znali smo da će protiv njih biti teško i da ćemo se sa Švajcarskom i Kamerunom boriti za drugo mesto, kaže selektor fudbalera Srbije.
Piksi pred Kamerun: Za nas je Mundijal praktično počeo posle meča sa Brazilom, biće promena
Foto: FoNet (FSS)
Dragan Stojković Piksi je na konferenciji za medije, pred meč sa Kameruncima, istakao je da će biti promena u timu.
"Situacija sa povredama je mnogo bolja nego pre 10 ili četiri, pet dana. Pre Brazila verujte mi, nisam znao tim, kada smo došli u Katar sedam, osam igrača nije treniralo, ali to nisam smeo javno da kažem. Neko me je pitao zašto nemam osmeh, sad znate zašto, ali osmeh se polako vraća", rekao je Stojković.
Na pitanje da li je Filip Kostić spreman selektor je rekao da fudbaler Juventusa trenira sa ekipom poslednja dva dana, punim intenzitetom i da mu je na raspolaganju, ali da ne može da kaže hoće li igrati.
 
On je rekao da je analiza fizičkog pada protiv Brazila napravljena, ali i da jedan poraz, pa makar od Brazila, ne može da poništi sve dobro što je napravljeno.
 
Piksi je odgovorio i na komentar Tijaga Silve, koji je posle meča izjavio da selektor Srbije nije dobro analizirao Brazil i njihovu odbranu.
 
"Lako mu je da priča kad je igrao protiv rekonvalescenta Mitrovića, da smo bili u najjačem sastavu drugu priču bi pričao. Ovako, igrali smo protiv njih bez napada", istakao je selektor i dodao da se protiv Kameruna ništa ne završava i da posle sledi Švajcarska.
 
Naglasio je da je "Mitrović uoči Brazila bio na 50 odsto, Vlahović na 30, a Kostić aut".
 
Selektor je iskoristio priliku da poželi brz oporavak Nejmaru.
 
"Žao nam je što se jedan od najboljih fudbalera na svetu povredio protiv nas. Nije nam to bila namera, jednostavno je nagazio na našeg igrača. Želimo mu da se brzo vrati i daće Bog da se vidimo ponovo", naveo je Stojković.
 
Golman Srbije Vanja Milinković-Savić izjavio je da mu prijaju pohvale, ali da ne razmišlja o tome da li će imati manje posla nego protiv Brazila.
 
"Na meni je da se pripremim najbolje moguće, upoznat sam sa timom. Ne znam da li ću imati manje posla, to ne zavisi od mene", istakao je golman Torina i dodao da izuzetno poštuje kolegu iz Kameruna Andrea Onanu, koji se sjajno snašao u Interu i zamenio Samira Handanovića.
 
Na početku konferencije za medije jedan francuski novinar postavio je pitanje o zastavi "Nema predaje" u svlačionici, ali Stojković je samo rekao: "Sledeće pitanje".
 
Fudbaleri Srbije odradili su danas u Dohi poslednji trening pred meč protiv Kameruna po jakom suncu i na temperaturi od 32 stepena Celzijusa.
 
Selektor je izveo na teren fudbalere od 11.30 sati po lokalnom vremenu kako bi se, bar donekle, aklimatizovali na uslove koji ih čekaju sutra, kada meč počinje u 13 sati po lokalnom vremenu.
 
Prvih 15 minuta treninga bilo je otvoreno za medije, a na terenu su bili svi srpski reprezentativci, uključujući i Filipa Kostića, Dušana Vlahovića, Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinkovića-Savića.
 
Meč drugog kola G grupe na Mundijalu između Srbije i Kameruna igra se sutra od 11 sati po našem vremenu.
  • Bosko

    29.11.2022 05:40
    Neznanje
    Prvo skoci pa reci "hop"
    Covek stvarno puko nacisto, imas posla sa kucom neudacnika osim golmana.
  • Aloo

    28.11.2022 08:38
    Aloo
    Kapucino sa ledom,mundijal je odavno poceo! E sada sto moras da vodis igrace,koji imaju menadzere bliske,rezimu to je tvoj problem! Svi znamo,kako se dobija i zasto,mesto u Reprezentaciji na ovakvim,takmicenjima zbog,bolje prodaje Fudbalera! Ali obzirom,kako igraju i sta su pokazali...budite srecni jednog da prodate?!
  • komentatori

    28.11.2022 07:07
    su
    svi bili experti u preskakanju lastiša , otuda takav znalački komentar! hehe

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.