Mitrović o meču protiv Švajcarske: Najbolji smo kad je najpotrebnije, odlučiće detalji

Srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović izjavio je danas da ako u meču protiv Švajcarske budu igrali kako umeju, da je ubeđen da će proći u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.
Mitrović novinarima u Kataru rekao da je reprezentacija već pokazivala da je najbolja kada je najpotrebnije, poput utakmica sa Portugalom u kvalifikacijama sa Mundijal i Norveškom u Ligi nacija.
"Verujemo u sebe i u ono što radimo. Verujemo i da ćemo sutra imati dobru utakmicu i da ćemo proći dalje", rekao je on.
Fudbaleri Srbije igraju u petak od 20 časova utakmicu sa Švajcarskom, a pobeda u tom meču, ukoliko Kamerun ne pobedi Brazil, vodi ih u osminu finala Mundijala.
 
Ukoliko pobede i Kamerun i Srbija, gledaće se ukupna gol-razlika, a ako ekipe budu izjednačene i po tom kriterijumu, gledaće se ko je postigao više golova.
 
Mitrović je istakao da između dve reprezentacije nema mnogo tajni i da se međusobno "znaju do detalja".
 
"Po mom mišljenju, odlučiće detalji. Koncentracija, želja, htenje, volja... Na ovakvom nivou, utakmice uvek odluče detalji", kazao je Mitrović i dodao da se nada da će reprezentacija Srbije praviti manje grešaka na terenu.
 
Komentarišući utakmicu sa Švajcarskom na Mundijalu 2018. godine u Rusiji, kazao da će srpski igrači biti fokusirani isključivo na sebe, a ne na ono što bi protivnički igrači ili navijači mogli da urade.
 
"Ovo drugačiji meč, drugačija atmosfera i mi smo fokusirani na ono šta ćemo raditi na terenu... To šta će naši protivnici ili navijači raditi, to je izvan naše kontrole", kazao je on.
 
Mitrović, koji je bio povređen pred Svetsko prvenstvo, kazao je da je fizički spreman i da se oseća dobro.
 
"Bio sam fizički i više nego spreman i protiv Brazila, ali je to bio meč protiv veoma kvalitetnog protivnika, bio je veoma zahtevan. Ali se osećam veoma dobro, kao i ceo tim i jedva čekamo sutrašnju utakmicu", rekao je Mitrović.
 
Dodao je da su za sutrašnji meč spremni i napadači Dušan Vlahović i Luka Jović i da se nada da će, ko god bude igrao, dati sve od sebe.
 
Upitan da li razmišljaju o eventualnom duelu u osmini finala gde će protivnik najverovatnije biti Portugal, Mitrović je istakako da ne razmišljaju toliko unapred.
 
"Fokus je trenutno samo na meču sa Švajcarskom, to je jedna od najbitnijih utakmica za nas u poslednjih par godina", kazao je on.
  • Rade

    01.12.2022 18:01
    Ok
    Kao i do sada.
  • Novosadjanka

    01.12.2022 15:42
    Da, ali ne zavisi sve samo od vas, vec i od druge utakmice.
  • :/

    01.12.2022 15:29
    -
    Moja ocekivanja ste vec opravdali.
    Doduse, lestvica je bila vrlo nisko postavljena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.