Selektor Belgije dao ostavku nakon što su eliminisani sa Svetskog prvenstva

Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Roberto Martines saopštio je da napušta tu funkciju, nakon što je njegov tim eliminisan posle grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru.
Selektor Belgije dao ostavku nakon što su eliminisani sa Svetskog prvenstva
Foto: FoNet/AP

"Ovo je bila moja poslednja utakmica u reprezentaciji. Opraštam se od reprezentacije i puno je emocija kao što možete da zamislite", rekao je Španac na konferenciji za novinare.

"Na prošlom Svetskom prvenstvu završili smo kao treći, a sada smo turnir okončali u grupi i to je naravno neuspeh za belgijski fudbal", dodao je Martines, koji je na klupu Belgije seo 2016. godine i vodio je taj tim do trećeg mesta na Svetskom prvenstvu u Rusiji.
Fudbalska reprezentacija Belgije odigrala je danas 0:0 sa Hrvatskom u poslednjem kolu Grupe F Svetskog prvenstva u Kataru i taj bod joj nije bio dovoljan za plasman u narednu fazu turnira.
 
Belgija je takmičenje u grupi završila sa četiri osvojena boda, odnosno bodom manje od Hrvatske koja je kao druga prošla dalje.
 
Govoreći o igrama svoje ekipe na ovom Mundijalu, Martines je naveo da protiv Kanade "nisu bili pravi", a da su potom zasluženo izgubili od Maroka, koji je na kraju kao prvi iz grupe prošao u osminu finala. 
 
"Protiv Hrvatske smo bili dobri. Stvorili smo puno prilika, ali nismo uspeli da postignemo gol. Šteta, tužni smo, ali mislim da zbog ove poslednje utakmice možemo uzdignute glave napustiti prvenstvo... Ovo nije kraj 'zlatne ere' belgijskog fudbala, imamo dosta kvalitetnih i mladih igrača u sastavu", rekao je Martines.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.