Rasplet u grupi H: Južna Koreja posle drame u osmini finala, pirova pobeda Urugvaja

Fudbalska reprezentacija Južne Koreje plasirala se u osminu finala Svetskog prvenstva, pošto je u utakmici poslednjeg trećeg kola Grupe H pobedila Portugal sa 2:1.
Rasplet u grupi H: Južna Koreja posle drame u osmini finala, pirova pobeda Urugvaja
Foto: FoNet (AP)
Portugal je već ranije obezbedio plasman u osminu finala gde će kao prvoplasirani igrati protiv drugoplasiranog iz Grupe G u kojoj su Brazil, Švajcarska, Kamerun i Srbija.
Portugal ima šest bodova, a Južna Koreja je kao drugoplasirana sa četiri boda prošla dalje, pošto ima bolju gol-razliku od Urugvaja. Urugvaj takođe ima četiri boda, nakon što je danas pobedio Ganu sa 2:0. Obe ekipe imaju istu gol-razliku, ali je Južna Koreja postigla više golova (4:4 - 2:2),
Portugal je poveo iz prve šanse na utakmici u petom minutu, kada je Rikardo Orta zatresao mrežu posle dodavanja Diogoa Daloa.
 
U 17. minutu južnokoreski igrač Jin Su Kim postigao je gol, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Južna Koreja je posle toga nastavila da napada, a izjednačila je u 27. minutu. Posle kornera loše je reagovala odbrana Portugala, lopta se odbila do Kim Jangvona koji je lako poslao u mrežu.
 
Portugal je zapretio u 35. minutu kada je pokušao Dalo, ali je južnokorejski golman izbacio loptu u korner. Do kraja poluvremena pokušavali su Vitinja i Kristijano Ronaldo, ali su bili neprecizni.
 
Selekcija Južne Koreje je u drugom delu pokušavala preko Hjun Min Sona, u 61. i 66. minutu, kao i Hvan In Boma, ali nije uspevala da zatrese mrežu.
 
Pobedu Južnoj Koreji doneo je Hvan Hi Čan u prvom minutu nadoknade vremena na dodavanje Sona.
 
Urugvaj je pobedio Ganu sa 2:0, a oba gola postigao je Džordžijan de Araskaeta, u 26. i 32. minutu.
 
 
Urugvaj je na početku imao inicijativu, ali je prva u šansi bila Gana, posle čega je dosuđen jedanaesterac. Urugvajski golman Serhio Ročet je bio u duelu sa Mohamedom Kudusom, a posle upotrebe VAR tehnologije dosuđen je penal. Šutirao je Andre Aju, a Ročet je odbranio.
 
Dva minuta kasnije Urugvaj je mogao da povede, kada je u šansi bio Darvin Nunjes, a odbrana Gane dobro intervenisala. Posle toga Urugvaj je poveo, u 26. minutu. Šutirao je Luis Suares, golman Gane je odbranio, na loptu je naleteo De Araskaeta i poslao je u mrežu.
 
Urugvaj je udvostručio prednost u 32. minutu posle lepe akcije u kojoj su učestvovali Fakundo Pelistri, Nunjes i Suares koji je dodao do De Araskaete koji je postigao drugi gol na meču.
 
U 65. minutu pokušao je Pelistri, ali je bio neprecizan. Posle njega u šansi je bio i saigrač Federiko Valverde, dok je na drugoj strani, u 80. minutu Gana zapretila preko Antoana Semenja, koji je šutirao pored gola.
 
Do kraja utakmice nije bilo promena pa su iz Grupe H u osminu finala prošli Portugal i Južna Koreja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.