Mesi izjednačio rekord Mateusa po broju utakmica na SP, Batistutu prestigao po golovima

Argentinski fudbaler Lionel Mesi izjednačio je, nastupom u današnjem polufinalu Svetskog prvenstva u Dohi protiv Hrvatske, rekord po broju odigranih mečeva na Mundijalima.
Mesi izjednačio rekord Mateusa po broju utakmica na SP, Batistutu prestigao po golovima
Foto: Beta/AP
Mesi je stigao do 25. nastupa na svetskim prvenstvima i tako izjednačio rekord Nemca Lotara Mateusa, koji je odigrao 25 utakmica na pet svetskih prvenstava, od 1982. do 1998. godine.
Kapiten Argentine je, takođe, nastupio na pet svetskih prvenstava. On je 2006. godine odigrao tri meča, 2010. pet, 2014. sedam, 2018. četiri, a večeras je počeo svoj šesti meč u Kataru.
Iza Mesija i Mateusa, treći po broju utakmica na svetskim prvenstvima je Nemac Miroslav Kloze sa 24 odigrana meča. Slede Italijan Paolo Maldini koji je odigrao 23 i Portugalac Kristijano Ronaldo sa 22 utakmice.
Mesi je, takođe, stigao do 11. gola na svetskim prvenstvima, čime je prestigao sunarodnika Gabrijela Batistutu.
  • ARMAGEDON

    14.12.2022 00:50
    LOVAC NA NOVAC
    Sramota da jedan takav postane šampion!
  • otkacenko

    14.12.2022 00:00
    ...
    Hvala Mesi...pocasni gradjanin vascele drzave Srbije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).