Fudbalski svet se oprašta od Siniše Mihajlovića

Fudbalski svet se oprašta od Siniše Mihajlovića koji je preminuo u 54. godini života, posle duge i teške borbe za leukemijom.
Od Mihajlovića se oprostio njegov nekadašnji klub Fjorentina koji je vodio u sezoni 2010/11.
- Oplakujemo smrt Siniše Mihajlovića. Uz njegovu porodicu u bližnje smo - stoji u objavi. 
 
Na tviter nalogu italijanske Serije A, gde je Mihajlović proveo najveći deo igračke i trenerske karijere, piše: "Serija A duboko je ožalošćena zbog smrti Siniše Mihajlovića, ikone fudbala i života. Njagova čista klasa kao fudbalera i trenera, njegova snaga i njegova humanost su primer koji ostavlja neizbrisiv trag u italijanskom i svetskom fudbalu."
 
Tužna vest za srpski fudbal, region, Evropu i fudbalski svet – preminuo je Siniša Mihajlović, navodi Fudbalski savez Srbije.
 
"Fudbal je prerano ostao bez njegovog veličanstva, prvaka Evrope i sveta, jednog od najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji fudbala, igrača, trenera i selektora, čoveka koji je svojom karijerom ostavio dubok trag u istoriji srpskog i italijanskog fudbala", navode iz FSS-a.
 
"Dobio je Siniša mnoge bitke u životu, osvajao silne trofeje, činilo se da će dobiti i onu najvažniju, protiv teške bolesti, ali umrla je i nada. Ugasila se onda kada smo mislili da će svojom snagom, harizmom i optimizmom uspeti da po drugi put pobedi zloćudnu bolest. Nije, fudbalski svet je sada u suzama, ali Siniša ne bi voleo da se vide te suze. Šampioni ne umiru", dodaju iz FSS-a.
 
 
Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi oprostio se od Siniše Mihajlovića.
 
"Ostavio si neizbrisiv trag u svetu fudbala. Pamtiću te kao veliku ljudsku gromadu i kao neko ko je bio primer kako se treba boriti i da nikada ne treba odustajati", naveo je Piksi. 
 
 
Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je da je Siniša Mihajlović bio sinonim za borbu i da će sećanje na njega večno živeti.
 
"Bio je jedan od najvećih zvezdaša i najponosnijih ljudi koje sam poznavao. Sinonim za borbu, kako onu na terenu, tako i van. Nažalost, prerano nas je napustio, a legenda i sećanje na jednog od najvećih fudbalera sa ovih prostora će večno živeti", rekao je Terzić.
 
Čovek koji je Sinišu Mihajlovića doveo u Crvenu zvezdu je Dragan Džajić.
 
"Bio je vođa, neko ko je na terenu imao autoritet znanja, a van njega poštovanje svih, jer je čvrsto stajao iza svojih uverenja. Jedan je od najzaslužnijih za to što je Zvezda bila prvak Evrope i sveta. Ovo sve izuzetno emotivno doživljavam, jer sam poznavao Mihu od malih nogu. Pamtim ga kao golobradog klinca koji je imao samo jedan fudbalski san - da zaigra za svoju Crvenu zvezdu. Hvala mu za sve", rekao je Džajić.
 
 
Fudbalski klub Partizan oprostio se od legendarnog fudbalera.
 
"Uz veliko poštovanje za legendu jugoslovenskog fudbala i igrača Crvene zvezde, FK Partizan izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima Siniše Mihajlovića i saoseća u trenucima dubokog bola. Fudbalska javnost je ostala bez još jednog velikog čoveka i znalca", saopštili su crno-beli.
 
 
Bivši fudbaler Zdravko Kuzmanović rekao je za RTS da je bio u šoku kada je saznao da je preminuo Siniša Mihajlović. 
 
"Bio je veliki, veliki čovek, veliki gospodin. Sećam se još kada smo bili u reprezentaciji, kada mi je bio selektor, trener, samo imam velike pohvale, jer sam imao priliku da treniram sa tako velikim čovekom, da ga upoznam. Ostaće mi u dobrim sećanjima, mnogo sam ga cenio i voleo", poručio je Kuzmanović.
  • @justice

    16.12.2022 22:53
    Samo u svoje ime govori...
  • Зоран

    16.12.2022 21:05
    Синиша
    Синиша генерацијо нека Господ подари вечан мир твојој души.Нису ми јасно коментари ових ,,минуса,, од људи (ако су уопште људи,ово никако није прилика за тако нешто).
  • Radnik

    16.12.2022 21:02
    Siniša legendo.Zasluzio je ulicu ali ne na periferiji nego u centru Novog Sada

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).