VIDEO: Širom Hrvatske proslavlja se bronzana medalja, u nedelju doček u Zagrebu

Građani širom Hrvatske pesmom i vatrometom proslavljaju pobedu hrvatske reprezentacije nad Marokom u borbi za treće mesto na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru.
U Zagrebu se slavi širom grada, a najviše građana je u centru, na Trgu bana Jelačića, gde je nekoliko hiljada ljudi na velikom ekranu pratilo meč.
 
Oni su tokom cele utakmice pevali navijačke pesme, a mnogi nose rekvizite s nacionalnim simbolima i hrvatske zastave.
Mnogi građani proslavljaju i u kafićima u centru grada, gde su pratili meč.
 
 
Očekuje se da će proslava trajati dugo u noć.
U Zagrebu će u nedelju biti svečani doček hrvatske fudbalske reprezentacije. Grad Zagreb objavio je da će "Vatreni" sleteti oko 17 časova na zagrebački aerodrom odakle će autobusom krenuti prema Trgu bana Jelačića, istom rutom kojom su putovali nakon osvojene srebrne medalje 2018.
 
Delom puta putovaće u autobusu s otvorenim krovom da bi pozdravljali građane na putu do centralnog Trga.
 
Tamo je postavljena pozornica, a navijačima i reprezentativcima pevaće Prljavo kazalište, Jura Stublić i Film, Daleka obala, Dalmatino, Zaprešić Boys, Opća opasnost i Slavonia bend.
 
Građani bronzanu medalju fudbalske reprezentacije proslavljaju na otvorenom i u drugom gradovima, među ostalim, Splitu, Rijeci i Osijeku.
 
 
Predsednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković čestitali su večeras fudbalskim reprezentativcima i selektoru Zlatku Daliću.
 
"Od početka do kraja prvenstva pokazali ste da Hrvatska ima reprezentaciju s karakterom, znanjem i snagom koja nikad ne odustaje", napisao je Milanović na Fejsbuku.
 
Premijer Andrej Plenković napisao je Tviteru da je "još jedna medalja sa Svetskog fudbalskom prvenstva na ponos i radost cele Hrvatske".
 
Modrić: Možemo da budemo ponosni
 
Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić rekao je da svi igrači mogu da budu ponosni na osvajanje bronze na Svetskom prvenstvu, kao i da će nastupati za tu selekciju u završnici Lige nacija naredne godine.
 
"Mislim da smo napravili nešto strašno. Hteli smo zlato, ali nismo uspeli. Ali, možemo da budemo ponosni na sve ovo i dolazimo kao pobednici u Hrvatsku. Ovo je posebna medalja na drugom prvenstvu zaredom, porasli smo jako puno, Hrvatska više nije čudo koje se desi svakih 20 godina. Sada nas gledaju kao velesilu", rekao je Modrić.
 
Mislav Oršić je rekao da mu je pobednički gol u borbi za treće mesto najvredniji u karijeri.
 
"Mislim da još nisam svestan šta smo učinili. Možda ću biti svestan tek kad se vratimo u domovinu. Odigrali smo dobru utakmicu, uzbudljivo je bilo, borili smo se i ovo je zaslužena pobeda. Moj gol? Najvredniji gol u karijeri i posvećujem ga svojoj porodici", rekao je Oršić.
 
Hrvatska u Kataru zaradila više od 51 milion evra
 
Osvajanje trećeg mesta Fudbalskom savezu Hrvatske donelo je 26 miliona evra, ali to nije ukupan iznos koji će FIFA uplatiti na račun FSH.
 
Hrvatska je već za sam plasman na Svetsko prvenstvo zaradila 8,7 miliona evra, kao i sve ostale reprezentacije koje su igrale u Kataru.
 
Za plasman u četvrtfinale osigurana je nagrada od 16,5 miliona evra, što znači da je ukupna novčana nagrada koju je Hrvatska zaradila u Kataru veća od 51 milion evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).