Španska liga podnela krivične prijave zbog vređanja Vinisijusa na rasnoj osnovi

Španska liga podnela je danas krivične prijave protiv navijača Valjadolida koji su tokom prvenstvene utakmice na rasnoj osnovi vređali fudbalera Real Madrida Vinisijusa Žuniora.
Španska liga podnela krivične prijave zbog vređanja Vinisijusa na rasnoj osnovi
Foto: Pixabay
U saopštenju se navodi da je liga predstavila audio i video dokaze u tužbi pred lokalnim sudovima za zločin iz mržnje.
Liga je zatražila od Fudbalskog saveza Španije da ispita incident i razmotri moguću kaznu za Valjadolid.
Vinisijus se na društvenim mrežama žalio da su ga navijači Valjadolida vređali na rasnoj osnovi u utakmici koju je njegova ekipa u petak dobila sa 2:0. On je rekao da je rasizam i dalje prisutan na stadionima i da liga ništa ne radi po tom pitanju.
 
To nije prvi put da je taj brazilski reprezentativac vređan na rasnoj osnovi, nakon što mu je prošlog septembra ispred stadiona Atletika pre utakmice dva madridska kluba grupa domaćih navijača uzvikivala: "Vinisijus, ti si majmun".
 
Špansko državno tužilaštvo zatvorilo je istragu o tom slučaju navodeći nedostatak dokaza da se identifikuju potencijali počinioci zločina iz mržnje.
 
Takođe, Vinisijusa je i jedan navijač vređao na rasnoj osnovi posle derbija sa Barselonom 2021. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.