Arunović i Mikec najbolji strelci u Srbiji tokom 2022.

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec proglašeni su danas, drugu sezonu uzastopno, za najbolje strelce u prošloj godini.
Arunović i Mikec najbolji strelci u Srbiji tokom 2022.
Foto: Beta/AP
Za najuspešnijeg trenera proglašen je Goran Mikec iz kluba Policajac, saopštio je Streljački savez Srbije.
Mikec je član Policajca, a deveti put uzastopno je proglašen za najuspešnijeg strelca u Srbiji. On je prošle sezone postizao odlične rezultate i vazdušnim i malokalibarskim pištoljem.
Malokalibarskim pištoljem postao je prvak sveta, a na Evropskom prvenstvu je osvojio bronzu. U olimpijskoj disciplini vazdušni pištolj osvojio je medalje sa mnogih međunarodnih i domaćih takmičenja. Osvojio je dva zlata na svetskim kupovima (Baku i Čangvon) i srebro na Gran priju u Granadi.
 
Na završnom turniru sezone, Kupu predsednika u Kairu, izborio je zlato, a proglašen je za najboljeg strelca sveta vazdušnim pištoljem u 2022. Trijumfovao je na Mediteranskim igrama. Osvajao je i medalje kao član muške ekipe Srbije vazdušnim pištoljem.
 
Arunović se prošle godine takmičila samo vazdušnim pištoljem. Najznačajniji rezultat postigla je na Svetskom prvenstvu u Kairu, na kome je osvojila bronzu i postala prvi sportista koji je Srbiji doneo kvotu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.
 
Na Evropskom šampionatu u Hamaru osvojila je srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji i zlata sa ženskom ekipom. Sa svetskih kupova ima dva zlata (Rio de Žaneiro i Čangvon) i bronzu sa Gran pri turnira u Granadi.
 
Postala je prvak Mediterana vazdušnim pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji. Na Kupu predsednika je osvojila srebro, a godinu je završila na drugom mestu svetske rang-liste takmičarki vazdušnim pištoljem.
 
Kad je reč o zajedničkim uspesima, Arunović i Mikec su potvrdili da su i dalje jedan od najboljih miks parova pištoljem na svetu. Sezonu su otvorili bronzom na Evropskom prvenstvu, a na svetskim kupovima su osvojili dva zlata (Kairo i Čangvon) i bronzu (Baku). Osvojili su i zlatne medalje na Gran priju u Granadi i na Mediteranskim igrama.
 
Najviše poena u rangiranju klubova osvojio je "Čika Mata" iz Kragujevca i osmu godinu za redom osvojio prvo mesto.
 
Arunović i Mikec su najbolja seniorka i senior pištoljem. Lazar Kovačević je najuspešniji senior puškom, a najviše bodova u kategoriji seniorki puškom skupila je evropska prvakinja Teodora Vukojević.
 
Dodela priznanja najuspešnijima će biti organizovana najverovatnije početkom februara, pošto tokom januara reprezentativci imaju bogat program učešća na međunarodnim takmičenjima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.

Đoković u polufinalu Monte Karla

Novak Đoković plasirao se danas u polufinale masters turnira u Monte Karlu pošto je pobedio Australijanca Aleksa de Minora sa 7:5, 6:4.