Australijan open bez testiranja na kovid, teniseri će moći da igraju i ako su zaraženi

Teniseri i teniserke koji budu nastupali na ovogodišnjem Australijan openu neće morati da se testiraju na kovid19 i mogli bi da igraju čak i ako budu zaraženi korona virusom.
Australijan open bez testiranja na kovid, teniseri će moći da igraju i ako su zaraženi
Foto: Beta/AP
To je danas izjavio direktor prvog Grend slem turnira u sezoni Kreg Tajli, prenosi Rojters.
Tajli je istakao da se ove godine zdravstvena situacija bitno promenila i da vakcinacija više neće biti uslov za učešće na Australijan openu.
Rojters podseća da je Novak Đoković, koji je devet puta u karijeri osvojio turnir u Melburnu, prošle godine deportovan iz Australije zbog stava o vakcinama.
 
"Samo smo hteli da pratimo šta je trenutno u zajednici. Otišli ​​smo korak dalje, tako što smo dali preporuku igračima da ostanu kod kuće ukoliko se ne osećaju dobro i da će naše medicinsko osoblje nastaviti da preti njihovo stanje", kazao je direktor Australijan opena, turnira koji će biti odigran od 16. do 29. januara u Melburnu.
 
Rojters podseća da je kriketaš Met Renšo igrao za Australiju u nedavnom petodnevnom test meču protiv Južne Afrike u Sidneju, uprkos tome što je bio pozitivan na virus korona. Renšo je bio izolovan od svojih saigrača prva tri dana meča, ali se vratio u tim nakon nekoliko negativnih testova.
 
"Jasno smo stavili do znanja našim igračima, kao i našem osoblju, da ostanu kod kuće ako se neko od njih ne oseća dobro. To je normalizovano okruženje za nas i ne razlikuje se od kriketa. Potencijalno će biti tenisera koji će igrati iako su zaraženi koronavirusom", zaključio je Tajli.
  • Miki

    09.01.2023 11:45
    Prosto glupo
    Neverovatno koliko oni idu iz krasjnosti u krajnost da ustvari su glupi i primitivni! Smo godinu dana ranije su Novaka tretirali kao drzavnog neprijatelja i proterali a sad i bolesni mogu da igraju !?!?
    Pa zar to nije potpuna ludost ili je nesto drugo u pitanju?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).