AO: Đere prošao u drugo kolo

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo Australijan opena pošto je posle dosta problema savladao Belgijanca Zizua Bergsa sa 6:4, 1:6, 6:4, 6:1.
AO: Đere prošao u drugo kolo
Foto: Beta/AP
Đere je odlično otvorio meč, iskoristio drugu brejk šansu u petom gemu i to pretvorio u 1-0.
Međutim, usledio je ogroman pad koncentracije, dok je Bergs sjajno udarao i slao duboke lopte koje su mučiče Đerea.
Belgijanac to koristi i sa dva ekspresna brejka ubedljivo dobija drugi set za 1-1.
 
Bergs koristi momentum i pravi brejk i u trećem za 3:1, ali kada se činilo da je Đere u bezizlaznoj situaciji, situacija se preokreće.
 
Oba tenisera loše serviraju, ali Đere se bolje snalazi u seriji brejkova pa tri puta oduzima servis rivalu za preokret na 6:4 i 2-1.
 
To je podiglo samopouzdanje Đereu koji nakon što je spasao dve brejk lopte na otvaranju četvrtog seta oduzima servis rivalu i prelama meč.
 
Pravi još jedan brejk i rutinski stiže do 6:1 i velike pobede.
 
Đere se prvi put u karijeri plasirao u drugo kolo Australijan opena.
 
Srpski teniser će u drugom kolu igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova, 27. nosioca, koji je bio siguran protiv Aslana Karaceva.
 
Drugog dana takmičenja na Australijan openu igraće još trojica srpskih tenisera. Novak Đoković počinje takmičenje protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene, Filip Krajinović u prvom kolu igra protiv devetog nosioca Danca Holgera Runea, dok Miomir Kecmanović odmerava snage sa Čileancem Nikolasom Jarijem.
  • agatoni,aga,akademik

    17.01.2023 07:53
    tako
    je idemo Đereeeee !dobio si Ruda pre neki dan jak - si dobar si !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.