VIDEO: Navijačima Partizana nije dozvoljen ulazak u Moldaviju, zadržani na aerodromu

Ukupno 12 navijača Partizana, među kojima su četiri devojke, zatvoreno je na aerodromu u Kišinjevu, pošto im nije dozvoljeno da uđu u Moldaviju.
"Nakon pet sati u kojima smo tretirani na vrlo grub način, uz veoma jasno naglašenu diskriminaciju od strane granične službe Republike Moldavije, suočavamo se sa četvorodnevnim boravkom u odeljku za deportaciju dok čekamo povratni let u petak. Razloge za deportaciju je teško razumeti, ali svode se na to da smo Srbi i navijači i da nam iz tog razloga nije dozvoljen ulaz. Oduzeti su nam pasoši i predati dokumenti na moldavskom jeziku koje traže da potpišemo. Došli smo samo sa jednim ciljem, a to je da podržimo Partizan u najvažnijoj evropskoj utakmici. Na kraju smo se suočavali sa podrugljivim komentarima poput: 'ako Putin sutra pošalje raketu, poginućete ovde!? Zašto da poginete ovde? Poginite u svojoj zemlji'. Čekamo pomoć iz Srbije i nadamo se da će situacija što pre biti rešena. Ponavljam, samo želimo da u četvrtak uveče podržimo naš Partizan", poručila je iz Moldavije Mirjana Radosavljević, 26-godišnja devojka iz Beograda, koja je u grupi zadržanih navijača, prenosi N1.
Na društvenim mrežama je ranije objavljeno da se grupa od 12 navijača uputila nekoliko dana pre meča u Moldaviju, kako bi turistički boravili u Kišnjevu.
O celom slučaju obaveštene su vlasti u Srbiji, kao i FK Partizan, koji u četvrtak od 21 sat igra protiv Šerifa iz Tiraspolja meč nokaut faze Lige konferencija.
 
 
Predsednica Moldavije optužila je juče Rusiju da planira nasilno rušenje vlasti u Moldaviji, uz pomoć unutrašnjih snaga, ali i stranaca iz Srbije, Crne Gore, Rusije i Belorusije.
 
  • Hamurabi

    14.02.2023 11:07
    oko za oko
    Bolje im je da na dolaze na revans u Bgd. Tako ce sacuvati glave i pare koje ionako nemaju jer su najsiromasnija drzava Evrope. Poslusajte ovaj savet i sedite kod i bice vam dobro.
  • Samo gledam

    14.02.2023 10:33
    A ruska zastava??? Da to ipak nije malo provokacija nedužnih, jadnih navijača???
  • Ivan

    14.02.2023 09:11
    Navijači
    A jadni navijači čisti kao rosa u zoru i nevini. Jeste sve Vam verujemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.