FIA: Zabrana političkih izjava vozača Formule 1 važi tokom takmičenja

Međunarodna automobilska federacija (FIA) je saopštila da će vozači Formule 1 moći da daju političke, verske i lične izjave u "svom ličnom prostoru".

Oni će, međutim, biti kažnjeni ako svoje stavove budu iznosili tokom takmičenja.

Vozačima će biti zabranjeno da daju takve izjave tokom svečanosti proglašenja pobednika i u drugih zvaničnim prilikama, osim u "izuzetnim slučajevima".

Onima koji to ne budu poštovali, mogu biti izrečene različite mere - od upozorenja do isključenja, uz pomeranje pozicija na trci.
 
Ovo objašnjenje koje je tražilo nekoliko vozača, dato je tek dva meseca pošto je FIA, u ime principa neutralnosti, dodala odredbu o zabrani davanja političkih i drugih izjava.
 
Ranije je sedmostruki svetski šampion vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao da ga "ništa neće sprečiti da govori ono što misli".
 
Hamilton je poznat po izjavama kojima skreće pažnju na loše stanje ljudskih prava u zemljama poput Bahreina i Saudijske Arabije.
 
Nova sezona Formule 1 počinje 5. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).