Poledica napustio sednicu: Nameštaju se utakmice i u mlađim kategorijama, o tome ćute u FSS

Predstavnik nezavisnog sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica rekao je danas da se u srpskom fudbalu nameštaju utakmice i u mlađim kategorijama.
Dodao je da o tome ćute i delegati Skupštine Fudbalskog saveza Srbije.
Poledica je na sednici Skupštine u Staroj Pazovi, na kojoj je Dragan Džajić izabran za predsednika, kritikovao rad Saveza, jedini je diskutovao i jedini od 79 delegata glasao protiv usvajanja izveštaja o radu i finansijskog izveštaja Saveza.
On je rekao da su izbori iz marta 2019. godine održani nezakonito i tražio je od generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića detalje o radu Saveza u prethodnom periodu.
 
Šurbatović je prethodno rekao da je FSS od 2016. do 2022. godine ostvario dobit od 20 miliona evra, a da je državi na ime poreza uplaćeno 13, kao i da je u prethodne dve godine od sponzorskih ugovora zarađeno više od 60 miliona evra.
 
"Savezom je tada rukovodio Slaviša Kokeza, znamo iz koje je sfere dolazio, a svi ste vi njegov izbor. Vodio je Savez preko Odbora za hitna pitanja. Arbitražni sud nije radio mesecima, to je poniženje za igrače. Neistinita je priča o španskom modelu popunjavanja liga", rekao je Poledica.
 
"Nameštaju se utakmice čak i u mlađim kategorijama i svi čekamo da neko reši te probleme. To nisu problemi samo klubova i navijača nego svih nas. Pasivnost Skupštine mi najviše smeta, mi treba ovde da donosimo odluke", dodao je on.
 
Kandidaturu za presednika FSS u ponedeljak je povukao bivši kapiten reprezentacije, Crvene zvezde i Mančester junajteda Nemanja Vidić, a Poledica je rekao da je njegovo odustajanje "sramota za sve".
 
On je zatim raspravljao sa Šurbatovićem o raspodeli novca od premija sa Svetskog prvenstva u Kataru.
 
Šurbatović je rekao da nije bilo nikakve zloupotrebe, već da je sve obavljeno u skladu sa odlukama Izvršnog odbora i sporazumom sa igračima, kao što će biti i sada pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
 
Poledica je rekao da ne želi da stvara neprijatnosti već da pokrene raspravu, a uoči glasanja za predsednika napustio je Skupštinu.
 
"Dragane Džajiću ova pobeda Vaš je najveći poraz", rekao je Poledica.
  • brus

    15.03.2023 08:04
    vilis
    Šta dočeka Džaja pod stare dane?
    Izbor za predsednika FSS, najveća mrlja u karijeri Dragana Džajića
  • Aleksej

    15.03.2023 07:16
    Srpska Nepismena Stranka
    U Smrdiji ne mozes da se zaposlis kao spremacica (u drzavnom sektoru) ako nije namesteno zaposlenje. Sta onda ocekuje za bilo sta drugo.
  • Milos

    15.03.2023 07:08
    sNs-ekta
    Ova skupstina fudbalskog saveza je preslikana skupstini Republike Srbije .Gde presedavajuci u jednoj i drugoj nedozvoljava da se cuje glas opozicije u ovoj fudbalskoj ocigledno i ne postoji osim ovog jadnog Poledice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).