Smenjeno rukovodstvo Veslačkog saveza Srbije

Veslački savez Srbije (VSS) smenio je kompletno rukovodstvo na čelu sa dosadašnjim predsednikom Miljanom Popovićem, nakon sinoćnje vanredne sednice skupštine.
Smenjeno rukovodstvo Veslačkog saveza Srbije
Foto: Pixabay
Pored Popovića smenjeni su i predsednik Izvršnog odbora Dušan Kovačević, generalni sekretar Vladimir Antić i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora.
"Vanredna sednica sazvana je na osnovu pisanog zahteva više od jedne trećine redovnih članova Skupštine (VK Partizan, VK Sava, VK Danubius 1885, VK Begej 1883, VK Čurug, VK Tamiš i NSK Liman), a koji su nezadovoljni radom dosadašnjeg rukovodstva i pod teretom brojnih problema koji su okupirali srpsko veslanje, zahtevali temeljite promene u Veslačkom savezu Srbije", navodi se u saopštenju Saveza.
U saopštenju se dodaje da dosadašnji predsednik nije želeo da započne sednicu, nakon verifikacije ovlašćenih predstavnika klubova, zbog čega je grupa od 11 klubova (više od polovine članova VSS-a) odlučila da sednica bude održana na drugoj lokaciji.
 
"Većinom glasova prisutnih članova VSS doneta je odluka da se van snage stave izmene i dopune važećeg Statuta koji je u suprotnosti sa odredbama Zakona o sportu, a nakon toga dužnosti su razrešeni predsednik, potpredsednici, generalni sekretar i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora Veslačkog saveza Srbije", navodi se.
 
Izborna sednica zakazana je za 22. april, a ceo proces će voditi Izborna komisija na čelu sa nekadašnjim veslačem Crvene zvezde Aleksandrom Jovanovićem.
  • /

    11.04.2023 09:57
    /
    konkretnije, povod su sodros i ns na vodi
  • Prle

    11.04.2023 08:36
    Info
    Pecat VK Partizan izgoreo u pozaru.
  • Vidoviti Limanac

    11.04.2023 08:06
    Veslači bravo.
    Tako se to radi. Sa veslačima nema zezanja....
    Podrav našim veslačima, nabolji sport koji sam trenirao....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).