Đoković ipak neće moći na US Open: Kovid vakcina i dalje će biti uslov za ulazak u SAD

Najbolji teniser sveta Novak Đoković mogao bi ponovo da preskoči učešće na US Openu zbog činjenice da nije vakcinisan.
Đoković ipak neće moći na US Open: Kovid vakcina i dalje će biti uslov za ulazak u SAD
Foto: Beta/AP

Primljena vakcina protiv kovida će i dalje biti uslov za ulazak u Sjedinjene Američke Države, najnovija je nezvanična najava Američke zdravstvene komisije koju prenosi engleski "Dejli mejl".

To bi značilo da Đoković ni ove godine neće moći da učestvuje na US openu, kao ni lane, a pre dva meseca zbog toga nije mogao na Masterse Majami i Sinsinati, piše nova.rs.

Bilo je najava da će mera obavezne vakcinacije biti ukinuta 11. maja odlukom Savezne vlade, kad je trebalo da prestane vanredno stanje i da se ukinu sve zabrane u javnom zdravlju zbog koronavirusa, ali prema poslednjim najavama, to se ipak neće desiti.
 
U SAD će, prema poslednjim informacijama, moći da uđu samo oni koji su primili najmanje jednu dozu vakcine počev od 16. avgusta prošle godine, što bi automatski značilo da osvajač tri titule na US openu ne bi mogao da igra u Njujorku krajem avgusta i početkom septembra.
  • pera nevera

    30.04.2023 16:20
    Novak Đoković za razliku od botova ima svoj stav i uverenja kojih se neće odreći makar ne odigrao ni jedan meč do kraja karijere.
  • Zorica

    30.04.2023 16:13
    Nije mu prvi put...
    ...pa dobro, nek opet slaže i problem rešen...
  • Paolo

    30.04.2023 14:14
    Volem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).