Srbija kažnjena: Bez publike protiv Mađarske, FSS plaća 50.000 evra zbog skandiranja navijača u CG

Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je fudbalsku reprezentaciju Srbije igranjem jednog meča bez prisustva publike, zbog pogrdnog skandiranja navijača na utakmici sa Crnom Gorom u Podgorici.
Navijači su razmenjivali uvrede na nacionalnoj osnovi u pobedi Srbije od 2:0 (27. mart), a Uefa je takođe izrekla i novčanu kaznu Fudbalskom savezu Srbije (FSS) od 50.000 evra, kao i zabranu prodaje ulaznica za naredno gostovanje protiv Bugarske (20. jun) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
Srbija će kaznu odslužiti 7. septembra kada u okviru Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekuje Mađarsku.
Uefa je navela da je Srbiji aktivirana uslovna kazna zbog prethodnog rasističkog vređanja navijača na utakmici Lige nacija prošle godine.
 
Sa 20.000 evra kažnjen je Fudbalski savez Crne Gore, koji će morati da zatvori deo svog stadiona u Podgorici za meč protiv Bugarske (10. septembar).
 
Srbija posle dva meča vodi u Grupi G sa šest bodova, druga je Mađarska sa tri boda (jedna utakmica), dok je Crna Gora posle dve utakmice treća sa tri boda.
 
Uefa je takođe izrekla kazne i Fudbalskim savezima Poljske i Rumunije, zbog rasizma i diskriminacije.
  • посматрач

    10.05.2023 16:24
    Вест би била да је наша фудбалска репрезентација одиграла утакмицу било где без да су "навијачи" направили било какав инцидент и да се следећа утакмица сме играти уз присуство публике.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.