Đoković ostao bez titule na mastersu u Rimu, poražen u četvrtfinalu

Srpski teniser Novak Đoković nije danas uspeo da odbrani titulu na mastersu u Rimu, pošto je u četvrtfinalu izgubio od sedmog igrača sveta Danca Holgera Runea posle tri seta, 2:6, 6:4, 2:6.
Meč je trajao dva sata i 18 minuta, a bio je prekinut na nešto više od sat vremena zbog kiše u Rimu. Rune je dobro počeo, u prvom i petom gemu oduzeo je servis Đokoviću i posle 37 minuta poveo je u meču.

Đoković je posle trećeg gema drugog seta zatražio pomoć lekara pri vođstvu 2:1, popio je tabletu za bolove i meč je ubrzo nastavljen.

Teniseri su osvajali gemove na svoje servise sve do šestog, kada je Đoković napravio brejk i poveo sa 4:2. Srpski teniser je posle toga osvojio i gem na svoj servis za 5:2.
 
Rune je zatim zatražio pomoć terapeuta zbog problema sa desnim kolenom. Kada je meč nastavljen Rune je osvojio dva uzastopna gema i smanjio na 5:4, ali je posle toga meč prekinut zbog kiše. Uoči prekida Rune je servirao, a Đoković vodio sa 30:0.
 
Posle 67 minuta pauze meč je nastavljen, Đoković je osvojio još dva poena i izjednačio na 1:1 u setovima.
 
Rune je dobro igrao u odlučujućem setu, poveo je sa 3:0, a Đoković je u tim trenucima bio nervozan, raspravljao se sa sudijom, ali je i bio ljut i vikao na svoje trenere koji su sedeli u loži.
Rune je posle toga vodio sa 4:0 i 5:2, kada je servirao za pobedu. Đoković je imao brejk loptu, ali nije uspeo da je iskoristi i ostane u meču. Rune je iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u polufinale.
 
On će u subotu u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Norvežanina Kaspera Ruda i Argentinca Fransiska Serundola.
  • J

    17.05.2023 18:20
    J
    Penzije! Jos pre dve godine je poceo da se vucara po Terenu i sada godine stres iscrpljenist nedostatka snage istrosenost uzimaju danak! Mora se vucarati do 2025 zbog sponzora jer u suprotnom begin emu bankrot jer su ti ugovor i surovi a to na kraju karijere nesme dozvoliti! Sve u svemu bilo je Lepo gledatite godina i navijati Ali gotovo je vise sa Tim!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.