Finale pre finala: Đoković danas protiv Alkarasa

Novak Đoković igraće danas polufinale Rolan Garosa protiv prvog igrača sveta Španca Karlosa Alkarasa.
Finale pre finala: Đoković danas protiv Alkarasa
Foto: FoNet/AP
Meč je na programu oko 14.45 sati.
Đoković će igrati 45. polufinale na grend slem turnirima i osmo na Rolan Garosu.
Ukoliko savlada Alkarasa, Đoković će imati priliku da se bori za treću titulu u Parizu i 23. grend slem trofej u karijeri.
 
Finale pre finala 
 
Duel između Đokovića i Alkarasa biće finale pre finala na Rolan Garosu, budući da je reč o trenutno igrački najboljim teniserima na svetu. 
 
Novak je ove godine proveo 14 nedelja kao prvi na ATP listi, dok je Alkaras imao devet sedmica na prvoj poziciji.
 
U dosadašnjem delu turnira Novak prednjači kada je reč o statističkim podacima. Srpski teniser je ukupno ubeležio 188 viner poena i 31 nakon as udarca. 
 
Alkaras je ostvario 176 poena iz vinera, a 17 nakon as servisa. Međutim, Španac je ukupno proveo manje vremena na terenu od srpskog tenisera, bezmalo 12 sati igranja je imao Alkaraz do sada, a Đoković 14 i po sati.
 
No, polufinale Rolan Garosa donosi posebnu draž i nema sumnje da će do kraja teniseri biti fokusirani na terenu.
 
Alkaraz je u odličnoj formi, ali Đoković ima prednost kada je reč o iskustvu igranja velikih mečeva na grend slem turnirima. Strpljiva igra kakvu smo imali prilike do sada da gledamo od Đokovića u kombinaciji sa postepenim podizanjem ritma igre iz seta u set čini se da može pomrsiti račune mladom i ambicioznom španskom teniseru.
Finalne pripreme teniseri su obavili, te će spremni dočekati polufinalni spektakl zakazan za 14.45 na terenu "Filip Šatrije". 
 
Pobednik ovog duela igraće u finalu Rolan Garosa protiv boljeg iz duela - Aleksandar Zverev i Kasper Rud.
  • Vlajko

    09.06.2023 16:47
    Vlajko
    Budimo Objektivni,Novak je na samom,zalasku karijere i nemoze,parirati mladom Karlosu! Godine,Stres,Istrosenost...sto je i Prirodno za Profi Sport,nemogu dati vise ocekivani,rezultat a kamoli Pobedu Novaka! Trudice se koliko,moze i Kraj! I ovako,Igra zbog Sponzora do 2025 i zasluzena,Sportska Penzija! Postigao je sve u Tenisu,uzivali smo i nervirali ali je to sada,ispisana Istorija na koju treba,biti Ponosan! Ovo je sada,vreme Karlosa i mladih Tenisera,koji grade svoj put do Vrha i srecno mu bilo i da nama,ljubiteljima Tenisa pruzi sto kvalitetnije Meceve!
  • zztop

    09.06.2023 12:39
    Sudbina kosova u noletovu reketu ... ajmo , nema predaje ...
  • Ja

    09.06.2023 12:12
    Ja
    Ajmoooo Noooleeeee. Pare stavljene na najveceg ikada!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.