Košarkašice Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, u četvrtak igraju protiv Belgije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se večeras u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je u Ljubljani pobedila selekciju Velike Britanije sa 66:60 (13:10, 16:18, 16:14, 21:18).
Košarkašice Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, u četvrtak igraju protiv Belgije
Foto: Beta/AP
Najefikasnija u redovima aktuelnih evropskih prvakinja bila je Jovana Nogić sa 16 poena, dok su Ivon Anderson (pet skokova) i Maša Janković postigle po 10 poena.
U poraženoj selekciji se istakla Temi Fagbenle sa 20 poena i sedam skokova, Kristin Anigve je upisala dabl-dabl sa 13 poena i 14 skokova, a Holi Vinterburn je dodala 13 poena i po šest skokova i asistencija.
Britanija je veći deo prve četvrtine bila u vođstvu, da bi Srbija serijom 8:0 u završnici stigla do prednosti 12:8.
 
Srbija je prvu četvrtinu zaključila vođstvom 13:10, dok je na početku druge deonice trojkom Nogić povela sa maksimalnih plus šest u prvom poluvremenu.
 
Britanija se vratila u nastavku druge četvrtine, koja je završena prednošću Srbije 29:28.
 
Srbija je tri minuta i 20 sekundi pre kraja treće četvrtine napravila seriju 9:0 i povela sa 45:38, ali se Britanija nije predala i do kraja smanjuje na 45:42.
 
Aktuelne evropske prvakinje su većim delom poslednje četvrtine kontrolisale utakmicu, u dva navrata povele sa osam poena razlike, ali je protivnička ekipa u poslednji minut ušla sa samo četiri poena zaostatka (62:58).
Ipak, Srbija je uspela u nastavku da sačuva prednost i plasira se među osam najboljih.
 
Srbija u četvrtfinalu u četvrtak od 15 sati igra protiv selekcije Belgije. Pobednik u polufinalu igra sa boljim iz meča u kojem se sastaju Francuska i Crna Gora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.