Kvalifikacije za EP: Srbija uzela bod u Bugarskoj, u septembru dočekuje Mađarsku

Fudbaleri Srbije i Bugarske odigrali su u Razgradu nerešeno 1:1, u meču trećeg kola Grupe G kvalifikacija za Evropskog prvenstva.
Povela je Bugarska golom Kirila Despodova u 47. minutu, da bi izjednačenje Srbiji doneo Darko Lazović pogotkom u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena.
U dosadašnjem toku kvalifikacija Srbija je zabeležila dve pobede i jedan remi, i sa sedam bodova sa Mađarskom deli prvo mesto u grupi.
U narednom kolu, Srbija će 7. septembra dočekati Mađarsku.
 
Srbija je prvu šansu imala u petom minutu. Tadić je izveo korner sa desne strane, a Milenković je glavom poslao loptu malo pored gola.
 
Tri minuta kasnije, Živković je prošao po desnoj strani, uputio loptu u šesnaesterac, jedan igrač Bugarske je loptu odbio ka svom golu, ali je golman Bugarske bio na pravom mestu. Bugarska je imala odličnu priliku u 31. minutu. Rusev je izašao sam ispred golmana Srbije Vanje Milinković-Savića, ali je sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola.
 
Selekcija Bugarske je povela u 47. minutu golom Kirila Despodova. Iliev je odložio loptu, a Despodov je neometan sa 11 metara zatresao mrežu Srbije.
 
Bugarska je mogla da stigne do dva gola prednosti u 69. minutu. Krastev je šutirao iskosa, sa desne strane, ali njegov udarac zaustavila prečka. U 89. minutu Srbija je imala dobru priliku za izjednačenje, ali je udarac Joveljića izblokirao Grujev.
 
Srbija je do izjednačenja stigla golom Darka Lazovića u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena. Lazović je primio loptu iskosa na ivici šesnaesterca, i preciznim udarcem doneo izjednačenje Srbiji.
 
U istoj grupi, Mađarska je na svom terenu pobedila Litvaniju sa 2:0, golovima Barnabasa Varge u 32. i Rolanda Salaia 83. minutu.
  • Anti-džajo

    21.06.2023 13:33
    Da bog da sve izgubili...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.