Košarkašice Srbije pobedile Nemačku za peto mesto na Evropskom prvenstvu

Košarkašice Srbije završile su učešće na Evropskom prvenstvu na petom mestu, pošto su danas u Ljubljani pobedile Nemačku sa 78:62 (25:15, 22:19, 15:9, 16:19).
Košarkašice Srbije pobedile Nemačku za peto mesto na Evropskom prvenstvu
Foto: Beta/AP
Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Ivon Anderson sa 16 poena, uz šest asistencija, Mina Đorđević je postigla 12 poena, dok su po 10 poena dodale Aleksandra Crvendakić (pet skokova) i Dragana Stanković.
U reprezentaciji Nemačke bolja od ostalih je bila Luiza Gizelzeder sa 11 poena i devet skokova, dok je Mari Gilih postigla poen manje.
Srbija u završnici prve četvrtine serijom od osam uzastopnih poena stiže do dvocifrene prednosti - 25:15, a zatim u drugoj deonici istu održava i na veliki odmor odlazi sa plus 13 (47:34).
 
Nastavile su košarkašice Srbije da kontrolišu rezultat i u drugom poluvremenu, a u poslednjoj četvrtini su došle i do maksimalnih plus 24 (71:47).
 
Obe selekcije su pobedama u subotu obezbedile plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.
 
Za bronzu igraju Mađarska i Francuska, dok je finale između Belgije i Španije od 20 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.