Košarkaši Srbije do 19 godina šesti na Mundobasketu

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije (U19) zauzela je šesto mesto na Svetskom prvenstvu pošto je poražena od Argentine 87:71.
Srbija i Argentina su do poslednje četvrtine igrale neizvesnu utakmicu u kojoj su se menjale u vođstvu. "Orlići" u poslednjoj deonici popuštaju u odbrani i dolazi do pada igre, što je protivnik iskoristio i uspeo serijom 10-0 da dođe do pobede.
Pad koncentracije nastupio je i u napadu pa su košarkaši Srbije na tri minuta pre kraja u periodu u kojem su mogli da uhvate priključak za "Taučosima" izgubili tri lopte u napadu u nizu.
Argentina je bolje šutirala i za dva poena (67,5 odsto naspram 58 odsto), i za tri (35,7 - 24,1 odsto), a ponovo su pogubne bile brojne izgubljene lopte srpskih juniora, njih čak 16, te dobijena bitka u skokovima (41:30) na kraju nije bila presudna, ali jeste činjenica da je klupa Argentine odigrala bolji meč.
 
U selekciji Argentine Le Alija je bio najefikasniji sa 18 poena uz šest skokova, dok je Dilan Bordon dodao 15.
 
U selekciji Srbije Filip Borovićanin je imao 21 poen, 14 skokova i tri asistencije, dok je Lazar Đoković zabeležio 18 poena.
  • Vlada

    02.07.2023 18:22
    Veza
    Ne čudi me rezultat obzirom da već deceniju unazad igraju samo klinci Mege Partizana i Zvezde a u drugim klubovima imamo ogromne talente.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).