Đoković u četvrtfinalu Vimbldona

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je pobedio Poljaka Huberta Hurkača sa 7:6, 7:6, 5:7, 6:4.

Drugi teniser sveta je do pobede nad 18. igračem na ATP listi stigao posle tri sata i 10 minuta igre.

Branilac titule je sinoć, pre prekida meča, dobio prva dva seta posle dva taj-brejka i u današnji nastavak je ušao s velikom prednošću.

Veći deo trećeg seta je podsećao na prva dva seta, pošto su teniseri bili sigurni na svoj servis i delovalo je da će i taj deo igre biti rešen u taj-brejku. Međutim, Hurkač je u 12. gemu napravio prvi brejk na meču i odveo meč u četvrti set.
 
Đoković je do prvog brejka na meču stigao u sedmom gemu četvrtog seta, kada je uspeo da iskoristi treću brejk loptu u gemu. Do kraja seta, srpski teniser je sačuvao brejk prednosti i stigao do plasmana u četvrtfinale.
 
Protivnik Đokovića u borbi za polufinale Vimbldona biće ruski teniser Andrej Rubljov.
  • Ns

    10.07.2023 22:45
    Opasan je Rubljov ali ako Đoković igra svoj tenis ništa se ne pita…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).