Pešić potvrdio: Bez Jokića i Micića na Mundobasketu

Nikola Jokić neće igrati na Svetskom prvenstvu, potvrdio je selektor košarkaške reperzentacije Srbije Svetislav Pešić.
Srbija neće moći da računa i na Vasilija Micića, dok je nastup Stefana Jovića i Alekseja Pokuševskog pod znakom pitanja.
 
Na spisku nema ni Nikole Kalinića.
"Sa Jokićem je objavljeno nekoliko razgovora i to je bio najbolji razgovor. Prema njegovim rečima, on se istrošio i nije spreman da preuzme odgovornost onako kako se od njega očekuje", rekao je Pešić.
Srbija neće moći da računa ni na Vasilija Micića, koji je ovog leta prešao u Oklahomu.
 
"Dugo smo razgovarali sa njim, on je zamolio da ove godine preskoči. Imao je tešku sezonu, sa puno povreda, potpisao je novi ugovor, obnovio je povredu ramena, nalazi se pod terapijama. Njegovo stanje nije dobro i ne možemo da računamo na njega", naveo je selektor.
 
Govorio je i o statusima Stefana Jovića i Alekseja Pokuševskog, koji tek treba da dobije dozvolu kluba: "Jović želi da igra za reprezentaciju, ima zdravstveni problem u familiji. Svi se nadamo da će se to poboljšati i ako tako bude, staviće se na raspolaganje. Za Pokuševskog još nismo dobili dozvolu jer je imao povredu, pa čekamo da vidimo".
 
Na spisku selektora su: Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Bogdan Bogdanović, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz, Nikola Jović, Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Aleksej Pokuševski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Alen Smailagić, Boriša Simanić, Nikola Topić i Uroš Trifunović.
 
Svetsko prvenstvo održaće se od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, a Srbija je u grupi sa Južnim Sudanom, Portorikom i Kinom.
  • N

    25.07.2023 09:04
    N
    Srbi nikako da svate sta znaci biti profi sportista! Dobijas pare za svoju igru i vezes konja gde ti gazda kaze! A...i negrati se vise jer te iscede 101% i svaku povredu moras platiti sto nisu mali novci! Nije ovo vise komunizam da moras igrati za reprezentaciju! 200 milona dolara Jokicu...za te novce nikada vise nejce zaigrato za Srbiju...mozda pred sam kraj karijere?! Mi kao narod imamo gorucih zivotnih problema jer svi oni igraju za velike novce a mi prezivljavamo u sirimastvo koje je sve gore iz nedelje u nedelju!!!
  • Mark

    25.07.2023 06:50
    Zakljucak
    Ti moras malo politike m? A vidim i pratis rezultate repke. I nesto ti ne ide..
  • Sava

    24.07.2023 22:18
    Sveti
    Najbolji igrač košarke trenutno na planeti Zemlji nije mentalno spreman??? Da nije doručk'o bunike?
    A i bolje da ne igra, opet bi sedeo na klupi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).