Simona Halep suspendovana na četiri godine zbog dopinga, uložiće žalbu Sudu za sportsku arbitražu

Dvostruka grend slem šampionka Simona Halep suspendovana je danas na četiri godine zbog kršenja antidoping pravila, saopštila je Međunarodna agencija za integritet tenisa.
Simona Halep suspendovana na četiri godine zbog dopinga, uložiće žalbu Sudu za sportsku arbitražu
Foto: Beta/AP
Ova 31-godišnja Rumunka optužena je za dva doping prekršaja.
Ona je, najpre, na prošlogodišnjem US openu bila pozitivna na zabranjenu supstancu, a potom u maju optužena i zbog nepravilnosti u njenom biološkom pasošu.
Veće je zaključilo, kako se navodi, da je Halep "namerno prekršila antidoping pravila".
 
Halep je bila privremeno suspendovana od oktobra 2022. godine, što znači da će četvorogodišnja zabrana trajati do 6. oktobra 2026. godine.
 
Rumunska teniserka, koja je za pad na doping testu okrivila kontaminirani suplement, najavila je da će na ovu odluku uložiti žalbu Sudu za sportsku arbitražu.
 
"Nastavljam da treniram i činim sve što je u mojoj moći da očistim svoje ime od ovih lažnih optužbi i vratim se na teren", navela je Halep u saopštenju.
 
Rumunka je 2017. godine bila prva teniserka sveta, a između ostalog osvojila je Rolan Garos 2018. pobedom protiv Amerikanke Sloun Stivens i Vimbldon godinu dana kasnije, pobedom protiv Amerikanke Serene Vilijams.
  • w/e

    14.09.2023 20:07
    hahahhaha
    Kontaminirani suplement, to je to. Nisam ja, podmetnuli su u mene..
    Zanimljivo kako uvek profesionalni sportisti pate od nekih izuzetno retkih stanja koja bas zahtevaju tretman supstancama, koje sasvim slucajno poboljsavaju fizicke performanse..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).