Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv FS Hrvatske zbog ustaške zastave na utakmici

Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Hrvatske, pošto su njeni navijači istakli fašističku zastavu iz Drugog svetskog rata, tokom utakmice protiv Letonije.
Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv FS Hrvatske zbog ustaške zastave na utakmici
Foto: Pixabay
Fudbalski savez Hrvatske naveo je da su navijači prošlog petka na utakmici protiv Letonije u Rijeci (5:0) razvili na tribini ustašku zastavu.
Hrvatska je već pod uslovnom kaznom zbog diskriminatorskog ponašanja navijača na utakmici Lige nacija u junu protiv Holandije. Savez zbog toga nije smeo da prodaje ulaznice svojim navijačima za utakmicu u Jermeniji, koju je Hrvatska u ponedeljak dobila sa 1:0.
Hrvatska je sada pod istragom Uefa i mogla bi da igra pred praznim tribinama u utakmici protiv Turske, 12. oktobra u Osijeku.
 
Hrvatski savez saopštio je da sarađuje sa vlastima u Rijeci i razmotriće pokretanje pravnog postupka protiv navijača.
 
Hrvatska je prva u svojoj kvalifikacionoj grupi i favorit je za direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.
 
 
  • AK

    15.09.2023 08:40
    Slika
    Odličan izbor slike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).