FOTO Bronza i zlato za Srbiju na SP u rvanju: Mićić i Cabolov biće i na OI u Parizu

Srpski rvač Stevan Mićić osvojio je zlatnu medalju u slobodnom stilu u kategoriji do 57 kilograma na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

Mićić je u finalu Svetskog prvenstva pobedio Rei Higučija iz Japana sa 7:4.

Na putu do finala u beogradskoj Areni Mićić je prvo pobedio Korejca Kima sa 11:0, zatim je bio bolji od Abdulaeva iz Uzbekistana sa 7:2.

U četvrtfinalu bio je bolji od aktuelnog olimpijskog šampiona Rusa Ugueva (9:7), a u polufinalu je savladao i aktuelnog svetskog prvaka Abakartova (6:2) iz Albanije.
 
Mićić je plasmanom u finale obezbedio i vizu za Olimpijske igre u Parizu 2024.
 
 
Reprezentativac Srbije u rvanju slobodnim stilom Hetik Cabolov osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu, koje se održava u Beogradu, a u meču za treće mesto pobedio je Turana Bajramova iz Azerbejdžana sa 6:4.
 
Cabolov je u četvrtfinalu izgubio od Rusa Zaubera Sidakova, a u repesažu je najpre savladao Iranca Aliakbara Emamičogajeva sa 11:4, a potom i Bajramova.

Osvajanjem bronzane medalje, Cabolov je osigurao učešće na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Mbape napušta PSŽ posle sedam godina

Francuski fudbaler i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape objavio je danas da će na kraju sezone napustiti ekipu iz Pariza, nakon sedam godina provedenih u klubu.

Argentinski teniser suspendovan na pet godina

Argentinski teniser Eduardo Agustin Tore suspendovan je na pet godina zbog 35 kršenja Teniskog programa za borbu protiv korupcije (TACP), objavila je danas Međunarodna agencija za integritet tenisa.