Đoković o kladionicima: To je deo novca kojeg igrači moraju da se dokopaju

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pričao je o sponzorskim ugovorima sa kladionicama.

On je tokom svog poslednjeg obraćanja u ime PTPA, nezavisne asocijacije tenisera, ukazao na to da igračima nije dozvoljeno da na odeći reklamiraju kladionice, zbog čega ne dobijaju pravedni deo iz sponzorskih ugovora.

Đoković smatra da bi novac na turnirima kojima je glavni sponzor kladionica trebalo da bude podeljen između organizatora i igrača.

"Dakle, to je najjednostavnije i za mene je potpuno prihvatljivo. Lično, verovatno ne bih imao kladionicu kao sponzora, ali znam da 95 odsto igrača bi. Ja bih to podržao, ali ako to nije dozvoljeno, onda zaslužujemo da imamo 50 odsto udela koji turnir dobije od ovih sponzorskih ugovora sa kladionicama", rekao je Đoković, prenosi B92.
 
Najbolji teniser sveta navodi da u ovoj oblasti igrači nemaju nikakve benefite.
 
"Milijarde i milijarde dolara se obrću na nedeljnom nivou sa teniskih turnira na različitim nivoima. Igrači su u neprivilegovanoj poziciji. Osećam da o ovome moramo da više da razgovaramo. Moramo da podignemo svest igrača o ovom pitanju. U konkretno ovoj oblasti igrači nemaju nikakvu korist, dok ostatak teniskog ekosistema očigledno profitira i jednostavno ne možemo da dozvolimo da se ovo više dešava. Ovo je veoma značajna stvar i deo novca kojeg igrači moraju da se dokopaju", kazao je Novak.

Novak je dodao i da, kad god bi se u ATP-u razgovaralo o ovom pitanju, ono što bi obično isplivalo na površinu jeste integritet, odnosno borba da se igrači ne kompromituju, ne klade ili ne varaju na nek i drugi način.

  • pape

    25.09.2023 09:57
    @Zuta stampa
    Zašto se nalupetao? Savršena biografija dotične porodice u tri rečenice.
  • Milena M. Mjau.

    24.09.2023 15:42
    Klafionice treba ukinuti.
    Ne reklamirajte kladionice one su zlo.Svida mi se objava,a kladionice treba srusiti.Kladionice prave ljudi koji su ludi.
  • Zuta stampa

    24.09.2023 14:04
    @Zesci,
    ala si se nalupetao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).