Kvalifikacije za OI 2024: Odbojkaši poraženi od Japana, sutra okršaj sa SAD

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Tokiju od Japana sa 0:3 (17:25, 14:25, 22:25), u utakmici petog kola Grupe B kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre 2024. godine.
Kvalifikacije za OI 2024: Odbojkaši poraženi od Japana, sutra okršaj sa SAD
Foto: Beta/AP

U ekipi Srbije najefikasniji su bili Aleksandar Atanasijević sa sedam poena, Miran Kujundžić sa šest i Marko Ivović i Aleksandar Nedeljković sa po pet poena.

Selekciju Japana predvodili su Judži Nišida sa 16 poena, Ran Takahaši sa 15 i Juki Išikava sa 14 poena.

Srbija sada ima tri pobede i dva poraza na četvrtom mestu na tabeli i ugrozila je šanse za plasman na Olimpijske igre u Parizu sa ovog turnira, pošto dve prvoplasirane ekipe idu dalje.
 
Selekcija SAD je prva u Grupi B sa svih pet pobeda, a Japan i Slovenija imaju po četiri pobede i poraz.
 
U šestom kolu u subotu od 9 časova Srbija će igrati protiv SAD, dok će Japan igrati protiv Slovenije.
 
Po novom sistemu kvalifikacija, 24 najbolje reprezentacije sa rang-liste FIVB podeljene su u tri grupe sa po osam selekcija, a plasman na Olimpijske igre izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe.
 
Preostalih pet reprezentacija biće poznato 24. juna, po završetku preliminarne faze Lige nacija 2024.
Na osnovu rang-liste FIVB biće određeno još pet reprezentacija, prioritet prilikom određivanja imaju selekcije sa kontinenata koje u tom trentuku nemaju kvalifikovane reprezentacije za Igre, a potom najuspešnije rerpezentacije za FIVB rang-liste koje se do tog trenutka nisu kvalifikovale za Olimpijske igre.
 
Olimpijske igre održaće se se od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.
  • VeSt

    07.10.2023 09:03
    Ocajna igra reprezentacije u najvaznijem trenutku.Ocigledno je da trener je razlog losih rezultata.I ako je u predhodnom mandatu ostario lose rezultate,moglo mu se i nezameriti zbog smene generacije.Sada odlican skup igraca a rezultati ocajni.Steta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).