Denver počeo odbranu titule pobedom protiv Lejkersa uz tripl-dabl Jokića

Košarkaši Denvera počeli su odbranu šampionske titule pobedom protiv Los Anđeles Lejkersa 119:107, na početku nove sezone u NBA ligi.
Denver počeo odbranu titule pobedom protiv Lejkersa uz tripl-dabl Jokića
Foto: Beta/AP
Nagetse je predvodio srpski centar Nikola Jokić tripl-dabl učinkom od 29 poena, 13 skokova i 11 asistencija. To je njegov 106. tripl-dabl u karijeri po čemu je šesti na večnoj listi, iza Lebrona Džejmsa i Džejsona Kida koji imaju po jedan više. Rekorder je Rasel Vestbruk sa 198, ispred Oskara Robertsona (181) i Medžika Džonsona (138).
Džamal Marej postigao je 21 poen uz šest asistencija, Kentavijus Koldvel-Poup 20 poena, a Aron Gordon 15 poena uz sedam skokova i pet asistencija.
Majkl Porter u pobedi je učestvovao sa 12 poena i 12 skokova, a Redži Džekson sa osam poena.
 
U ekipi Lejkersa najefikasniji je bio Lebron Džejms sa 21 poenom uz osam skokova i pet asistencija za 29 minuta. Tauren Prins postigao je 18 poena na debiju za Lejkerse, a Entoni Dejvis 17 poena uz osam skokova i četiri asistencije.
 
Ostin Rivs utakmicu je završio sa 14 poena, osam skokova i četiri asistencije, a D'Anđelo Rasel sa 11 poena, sedam asistencija i četiri skoka.
 
Denver je rano stekao 18 poena prednosti, a Lejkersi su do poluvremena uspeli da se primaknu na 63:54 i da tokom treće i četvrte četvrtine serijom 13:0 dođu do 84:87. Seriju je prekinuo Gordon trojkom, a posle toga ekipa iz Los Anđelesa nije mogla više, pa je pretrpela poraz u prvoj utakmici u sezoni.
 
Ekipi Denvera je uoči utakmice na svečanoj ceremoniji uručen šampionski trofej, prvi u istoriji kluba, uz specijalno šampionsko prstenje od dijamanata i zlata. Na svakom prstenu pisalo je "svetski šampioni", zajedno sa retro logom kluba i skorom iz prošle sezone od 53 pobede i 29 poraza. Takođe, na svakom prstenu ugravirano je ime košarkaša i broj i mantra Nagetsa - "Bring it on".
 
Takođe, tu je i skriveni prsten koji može da se uvuče i na njemu je replika šampionske zastave koja je podignuta pod svodove hale u Denveru.
 
"Prošla sezona je bila sjajna. Dobili smo naš prsten. Ko želi drugi? Hajde da ga uzmemo", rekao je trener Denvera Majkl Meloun.
U noći između utorka i srede odigrana je još jedna utakmica u kojoj je Finiks pobedio Golden Stejt sa 108:104.
 
Sanse je predvodio Devin Buker sa 32 poena uz osam asistencija i šest skokova. Kevin Durent postigao je 18 poena uz 10 skokova, Džoš Okogi 17 poena, a Jusuf Nurkić pobedi je doprineo sa 14 poena i 14 skokova.
 
U ekipi Golden Stejta Stefen Kari bio je najefikasniji sa 27 poena. Klej Tompson dodao je 15 poena i sedam skokova, Kris Pol 14 poena i devet asistencija, a Džonatan Kaminga 12 poena i šest skokova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).