Član Upravnog odbora KK Crvena zvezda i novinari napadnuti u Zadru

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da su večeras u dva incidenta u Zadru bez razloga napadnuti član Upravnog odbora i dva novinara koji su sa delegacijom kluba doputovali iz Barselone.
Član Upravnog odbora KK Crvena zvezda i novinari napadnuti u Zadru
Foto: 021.rs (arhiva)

Klub je zatražio reakciju nadležnih i da se predstojeća utakmica protiv Zadra u ABA ligi odigra bez publike.

U saopštenju na klupskom sajtu navodi se da su se napadi na člana UO, prijatelja kluba i dva člana novinarske ekipe dogodili "bez ikakvog razloga i da su svi oni u napadu brojnih maskiranih huligana pretučeni i povređeni".
"Kao klub zahtevamo hitnu reakciju nadležnih organa, na prvom mestu hrvatske policije i službi bezbednosti kao i privođenje napadača, jer je prosto neverovatno da se napadaju ljudi koji su u Zadar stigli kao deo delegacije našeg kluba, koji nisu imali nikakva obeležja našeg kluba na sebi, niti su na bilo koji način provocirali bilo koga", piše u saopštenju.
 
Zvezda je navela da ima informacije da oba napada povezuje ista osoba "vozač taksija koji je sa aerodroma prevozio i novinarsku ekipu i člana Upravnog odbora".
 
"Zbog svega navedenog, a moguće i kao posledica otvorenog pisma navijača Zadra koje je potpuno nepotrebno podiglo tenziju, kao i svega što se dešava tokom subote u Zadru, Crvena zvezda i zvanično je zatražila da se utakmica u nedelju igra bez prisustva publike – jer nam uvertira od subote, kada je bez ikakvog razloga počeo svojevrsni lov na ljude iz delegacije našeg kluba, nagoveštava da uslovi za odigravanje utakmice neće biti regularni", navodi se u saopštenju.
 
Utakmica u Zadru, u sedmom kolu ABA lige, igra se u nedelju od 17 časova.
  • Zare

    12.11.2023 12:55
    @Vlada
    Na kraju bi se sve svelo na zvezdu i partizan kao u fudbalu a to u Zadru, pa uvek je to tako bilo i nastavilo se sto znaci da to nema veze s nama nego s njihovim kompleksima inferiornosti. Neverovatno da takvi zive u prelepoj Dalmaciji.
  • Vlada

    12.11.2023 09:03
    I posle opet razapnite selektora Pesica kada izjavi da bi ukinuo ABA ligu i ojacao domacu po Litvanskom modelu. Ali Srbinu je najdrazi profit pa makar ih malo malo "braca" propustala kroz sake.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).