Đoković pobedio Runea i osigurao prvo mesto na ATP listi na kraju sezone

Novak Đoković pobedio je Danca Holgera Runea sa 2:1 po setovima 7:6, 6:7, 6:3, u prvom kolu Zelene grupe završnog ATP turnira u Torinu.
Đoković pobedio Runea i osigurao prvo mesto na ATP listi na kraju sezone
Foto: Beta/AP
Ovom pobedom Đoković je osigurao prvo mesto na ATP listi na kraju godine i to će biti osmi put da sezonu završava kao broj jedan što nikome do sada nije uspelo.
 
Srpski teniser je do pobede nad desetim teniserom sveta stigao posle tri sata i šest minuta igre.
U petom gemu prvog seta Rune je oduzeo servis Đokoviću, ali odmah u narednom brejku srpki teniser je uspeo da vrati brejk i stigne do izjednačenja.
 
Do kraja seta oba igrača su bila sigarna na svom servisu, pa se pobednik odlučivao u taj-brejku, u kom je Đoković iskoristio drugu set loptu i slavio sa 7:4.
U drugom gemu drugog seta povo je Rune prvi stigao do brejka, i ponovo je Đoković u narednom gemu vratio brejk i odveo set u novi taj-brejk. Ovoga puta Rune je bio bolji, ubedljivo slavio sa 7:1 i stigao do izjednačenja u setovima.
 
U odlučujućem setu Đoković je u drugom gemu prvi stigao do brejka, ali kao i u prva dva seta odmah u narednom gemu viđen je ri-brejk i Rune je stigao do izjednačenja.
 
U šestom gemu srpski teniser je ponovo stigao do brejka, da bi u devetom gemu iskoristio prvu meč loptu i stigao do pobede.
 
U drugom kolu, Đoković će igrati protiv Italijana Janika Sinera, dok će se Rune sastati sa Grkom Stefanosom Cicipasom.
  • Chilly-Willy

    13.11.2023 09:44
    GOAT
    Ne razumem kako još pojedincima nije jasno ko je najbolji teniser svih vremena. Nole kralju naš, samo ti nastavi da ih dereš i nerviraš te pojedince iz sveta tenisa...
  • Mr.No

    13.11.2023 07:14
    TOBRENOLE
    Idemo...Najbolji ikad....
  • B

    13.11.2023 07:03
    V
    Rad znoj vjera jednako uspjeh!!! Za razliku od "nekih"sa skupim odjelima i drzavnim platama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).