Mađarska autogolom Bugarske u 97. minutu do plasmana na Evropsko prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Mađarske plasirala se na Evropsko prvenstvo naredne godine, pošto je večeras u Sofiji odigrala nerešeno sa Bugarskom 2:2.
Mađarska autogolom Bugarske u 97. minutu do plasmana na Evropsko prvenstvo
Foto: FoNet/AP
Mađarska je prva na tabeli Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa 15 bodova, odnosno ima dva boda više od Srbije, dok je Bugarska poslednja sa tri osvojena boda.
 
Fudbaleri Mađarske su, pred praznim tribinama stadiona u Sofiji, poveli golom Martina Adama u desetom minutu, ali je 14 minuta kasnije izjednačenje Bugarskoj doneo Spas Delev.
Bugarska je od 37. minuta ostala sa igračem manje na terenu pošto je Valentin Antov dobio drugi žuti karton, ali Mađari nisu dugo imali brojčanu prednost pošto je u 57. minutu drugi žuti karton zaradio i Miloš Kerkez.
 
Kiril Despodov je u 79. minutu sa penala preokrenuo rezultat i doneo vođstvo Bugarskoj.
Domaći tim je bio na korak od prve pobede posle tačno godinu dana, ali su Mađari u samom finišu meča, u 97. minutu stigli do izjednačnja autogolom Aleksa Petkova i plasmana na treće uzastopno Evropsko prvenstvo.
 
Mađarska će u poslednjem kolu kvalifikacija dočekati Crnu Goru, dok će Bugarska igrati protiv Srbije u Leskovcu.
 
U ovoj grupi se kasnije večeras sastaju Crna Gora i Litvanija.
 
Reprezentacija Mađarske je postala deseta selekcija koja je obezbedila plasman na EP, posle Engleske, Francuske, Španije, Belgije, Portugala, Turske, Škotske, Austrije i domaćina Nemačke.
 
U Grupi A je i pre ovog kola sve bilo rešeno pošto su Španija i Škotska obezbedile plasman u Nemačku, a poslednje kolo odrediće ko će biti prvi u grupi. Španija je trenutno prva sa 18 bodova posle večerašnje pobede u gostima protiv Kipra sa 3:1.
U drugom meču ove grupe, Gruzija i Škotska su odigrale nerešeno 2:2. Škotska je druga na tabeli sa 16 bodova, na trećoj poziciji je Norveška sa deset bodova, Gruzija je sakupila osam, dok je Kipar bez bodova.
 
Austrija je, u Grupi F, u gostima bila bolja od Estonije sa 2:0, dok je Azerbejdžan na svom terenu slavio protiv Švedske sa 3:0.
 
Iz te grupe su mesto na EP već obezbedili Austrija, koja sada ima 19 bodova, i Belgija koja ima dva boda manje, ali i meč manje. Švedska i Azerbejdžan imaju po sedam bodova, dok Estonija ima samo bod.
  • Hehe

    19.11.2023 02:05
    Da
    Da se vrate dani slave vremena Ferenca Puskasa. Madjarska drzi rekord sa nakvise zlatnih medalja u fudbalu na Olimpijskim igrama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).