Šahisti Srbije osvojili zlato na Evropskom prvenstvu u Budvi

Muška reprezentacija Srbije u šahu osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Budvi, pošto su sinoć u poslednjem, devetom kolu pobedili Grčku rezultatom 3:1.
Šahisti Srbije osvojili zlato na Evropskom prvenstvu u Budvi
Foto: Pixabay
Srbija je osvojila 15 bodova, koliko i drugoplasirana Nemačka. Međutim, Srbiji je pripalo zlato na osnovu dodatnih kriterijuma. Treće mesto je osvojila selekcija Jermenije sa 13 bodova.
 
Šahovski savez Srbije je na društvenim mrežama objavio da su istorijski uspeh Srbiji doneli: Aleksej Sarana, Aleksandar Predke, Aleksandar Indjić, Robert Markuš i Velimir Ivić.
"Šampioni Evrope u šahu 2023. Istorijski uspeh muške reprezentacije Srbije. Odlična naših reprezentativaca, sjajna atmosfera u ekipi, iskustvo trenera i selektora dovelo je našu reprezentaciju na tron Evrope. Bravo momci!!!", objavio je Šahovski savez Srbije na društvenoj mreži X.
 
 
Selektor Srbije je Miodrag Perunović, a trener Miloš Perunović.
Šahistkinje Srbije su u poslednjem kolu poražene od Azerbejdžana 3:1, a na kraju su osvojile osmo mesto sa 11 bodova. Zlatna medalja pripala je Bugarskoj sa 16 bodova, dok je Azerbejdžan bio drugi sa 15. Francuska je stigla do bronze sa 12 bodova.
 
Za selekciju Srbije nastupile su Teodora Injac, Adela Velikić, Marina Gajčin, Tijana Mandura i Jovana Erić. Selektorka ženske reprezentacije Srbije u šahu je Alisa Marić, a trener Zoran Arsović.
  • Toni

    21.11.2023 14:47
    Ma
    Bravo i svaka cast kako za zlatnu medalju kod muskaraca, tako i za nase dame! Bravooo
  • Cluffas

    21.11.2023 08:21
    Bravo majstori. Mene je ova vest obradovala. Dok se fudbaleri raduju kvalifikacijama na evropsko prvenstvo drugi osvajaju ta prvenstva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).