Stojković: Interesantna grupa, nema potrebe plašiti se nikog jer je fudbal igra 11 na 11

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je njegova ekipa dobila interesantnu i tešku grupu za Evropsko prvenstvo i istakao da će cilj biti prolaz u drugi krug takmičenja.
Srbija će na Evropskom prvenstvu naredne godine u Nemačkoj igrati u Grupi C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom, odlučeno je žrebom u Hamburgu.
 
"Interesantna, teška grupa. Moramo da igramo sa svima. Cilj je da budemo što bolji. Imamo balkanski derbi sa Slovenijom, imamo Dance koji su jako nezgodni i Engleze koji su jedna od najjačih ekipa u Evropi", rekao je Stojković.
On je naveo da nema potrebe plašiti se nikog, jer je fudbal "igra 11 na 11".
 
"Biće to interesantne utakmice. Imamo još dosta vremena da analiziramo, gledamo, da pravimo planove i spremamo se da budemo najbolji kad je najvažnije, a to je onog dana kada bude ta prva utakmica", rekao je Stojković.
"Ovo Evropsko prvenstvo je veliki izazov. Jeste uspeh doći ovde, ali sad treba dati maksimum da se napravi pomak, da odigramo najbolje što možemo, prikupimo što više bodova i da odemo korak napred, a to je drugi krug", zaključio je selekror Srbije.
 
Srbija će prvi meč igrati u Gelzenkirhenu 16. juna protiv Engleske, četiri dana kasnije u Minhenu će odmeriti snage sa Slovenijom, dok će 25. juna ponovo u Minhenu igrati protiv Danske.
 
Evropsko prvenstvo održaće se od 14. juna do 14. jula 2024. godine u Nemačkoj.
  • Prva Srbija

    03.12.2023 07:39
    Sportista ne sme biti šovinista. Piksi napolje!
  • Zemlja čudesa

    03.12.2023 01:00
    Kladim se da je ponosan na ovo "11 na 11", godinama je smišljao tu igru rečima i konačno je uspeo. Mali korak za retoriku, ali veliki za jednog fudbalera.
  • Vlada

    02.12.2023 22:25
    Ovaj i dalje misli da ga neko dozivljava kao ozbiljnog selektora. Bas steta sto covek ulaskom u FSS blato napravi veliku mrlju na svojoj karijeri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).