AO: Đoković izborio 11. polufinale u karijeri

Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena pošto je pobedio 12. igrača sveta Amerikanca Tejlora Frica posle četiri seta, 7:6, 4:6, 6:2, 6:3.
AO: Đoković izborio 11. polufinale u karijeri
Foto: Beta/AP
Prvi teniser sveta pobedio je posle tri sata i 48 minuta.
 
Teniseri su, uprkos brojnim brejk loptama, osvajali gemove na svoje servise u prvom setu i odigran je taj-brejk, koji je Đoković dobio sa 7:3.
Fric je u prvom gemu drugog seta oduzeo servis Đokoviću, koji je u nastavku imao nekoliko prilika za brejk. On je u osmom gemu posle velike borbe propustio četiri brejk lopte i Fric je poveo sa 5:3. Amerikanac je sačuvao prednost brejka i izjednačio u meču.
 
Prvi teniser sveta dobro je počeo treći set, oduzeo je servis Fricu u drugom gemu, posle ukupno 16. brejk lopte u meču i poveo je sa 2:0. Posle toga je bez izgubljenog poena osvojio gem na svoj servis, a zatim je u poslednjem osmom gemu napravio novi brejk za vođstvo u meču.
Đoković je u šestom gemu četvrtog seta oduzeo servis Fricu, koji je odmah vratio brejk, ali je srpski igrač ponovo napravio brejk i poveo sa 5:3. Posle toga je bez većih problema osvojio gem na svoj servis i posle prve meč lopte 11. put se plasirao u polufinale turnira u Melburnu.
 
On će igrati protiv pobednika meča Italijana Janika Sinera i Rusa Andreja Rubljova.
  • Професор

    23.01.2024 10:49
    Кида колико је добар!
    Весели се српски роде када га имамо оваквога.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).