Đoković bez finala u Australiji, izgubio od Sinera

Novak Đoković neće odbraniti titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, pošto je u polufinalu izgubio od četvrtog igrača sveta Italijana Janika Sinera posle četiri seta, 1:6, 2:6, 7:6, 3:6.
Đoković bez finala u Australiji, izgubio od Sinera
Foto: Beta/AP
Prvi teniser sveta izgubio je posle tri sata i 22 minuta i pretrpeo prvi poraz u karijeri u polufinalu Australijan opena, na kome ima rekordnih 10 titula. Siner je dobro počeo meč, napravio je dva brejka, u drugom i šestom gemu i osvojio prvi set.
 
Slično je bilo i u nastavku, četvrti teniser sveta igrao je dobro, oduzeo je Đokoviću servis u trećem i sedmom gemu i stekao dva seta prednosti posle 73 minuta.
Teniseri su u trećem setu osvajali gemove na svoje servise, a u 11. gemu na Đokovićev servis na 5:5 i 40:40 meč je na nekoliko minuta bio prekinut pošto je jednom navijaču pozlilo na tribinama. Kada je meč nastavljen Đoković je osvojio dva uzastopna poena i poveo sa 6:5.
Siner je zatim osvojio gem na svoj servis i izborio je taj-brejk. Đoković je vodio sa 2:0 i 4:2, Siner je preokrenuo na 5:4, ali je srpski teniser unbrzo izjednačio.
 
Italijan je zatim poveo sa 6:5 i imao je meč loptu na servis Đokovića koju je poslao u mrežu. Đoković je posle toga vezao dva poena i osvojio treći set.
 
Đoković je u drugom gemu četvrtog seta spasio tri brejk lopte, ali nije uspeo da spasi brejk loptu u četvrtom, u kome je vodio 40:0, pa je Siner poveo sa 3:1, a posle gema na svoj servis i sa 4:1.
 
Teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise, što je Sineru bilo dovoljno da pobedi i prvi put u karijeri se plasira u finale nekog grend slem turnira.
 
Đoković je izgubio posle 2.195 dana na Australijan openu, a ostao je na rekordne 24 grend slem titule.
 
U drugom polufinalu danas igraju treći teniser sveta Danil Medvedev iz Rusije i Nemac Aleksandar Zverev, šesti na ATP listi.
  • Rade

    28.01.2024 16:12
    Pitanje
    Gde su ihrači iz Đokovićeve ere poput Momfis, Conga, Ferer, Marej, Nadal, Nalbandijan, Wavrinka, Soderling, Berdih, Raonić, Izner, Anderson, Nišikori, Del Potro, Gaske, Verdasko...gubi svi koji još igraju u 2 kolu Grand slema. A odmah kritikujemo Djokovica, jer ako izgubi jedan meć, već nam ne valja. Nadal ne igra, ali probao je pre neki mesec i odustao, a Federer odavno.
  • Kvanti skok

    26.01.2024 13:19
    Polecemoooo! Pa baš sad si našao da izgubiš kada nam nacionalni ponos hvata zalet!
  • Prva Srbija

    26.01.2024 11:02
    Volem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Mbape napušta PSŽ posle sedam godina

Francuski fudbaler i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape objavio je danas da će na kraju sezone napustiti ekipu iz Pariza, nakon sedam godina provedenih u klubu.