Košarkaši Srbije pobedili Gruziju

Košarkaši Srbije pobedili su večeras u gostima Gruziju sa 76:63 (21:12, 17:19, 22:21, 16:11), u drugom kolu Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Košarkaši Srbije pobedili Gruziju
Foto: 021.rs (ilustracija)
Naši košarkaši su u prvom kolu pobedili Finsku, a u narednom kolu, Srbija će 21. novembra gostovati Danskoj.
 
Srbiju su do pobede predvodili Marko Gudurić sa 16, Vanja Marinković sa 15, Aleksa Avramović sa 12 i Filip Petrušev sa 11 poena.
Kod Gruzije su se izdvojili Torinike Šengelija sa 19 i Džoe Tomason sa 13 poena.
 
Srbija je u prvoj deonici odigrala dobro u fazi odbrane, i dobru defanzivnu sekvencu naši košarkaši su uspeli da valorizuju i u napadu i na prvu pauzu odu sa devet poena prednosti 21:12.
Sredinom druge četvrtine, Gruzija je vezanim poenima Šengelije i Tompsona uspela da se vrrati u meč i smanji zaostatak na tri poena 26:23. Srbija je odbila nalet Gruzije i nakon dve vezane trojke Marinkovića stigla do dvocifrene prednosti 36:25.
 
Do kraja poluvremena Gruzija je serijom 6:2 uspela da smanji zaostatak na sedam poena 38:31.
 
U nastavku je Srbija uspevala da kontroliše dešavanja na terenu, i u izjednačenoj igri održi prednost iz prvog dela i u poslednju četvrtinu uđe sa osam poena prednosti 60:52.
 
Nakon dva i po minuta igre u poslednjoj deonici, Srbija je posle trojke Avramovića, stigla do 11 poena prednosti (67:56), a selektor Gruzije Aleksandar Džikić je bio prinuđen da zatraži tajm-aut.
 
Srbija je i posle tajm-auta nastavila sa boljom igrom i serijom 4:0 stigla do 15 poena prednosti i rešila pitanje pobednika sredinom četvrte četvrtine.
 
Ranije danas, u istoj grupi, Finska je kao domaćin pobedila Dansku sa 89:85.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).