Verstapen pobedio u trci za Veliku nagradu Saudijske Arabije

Vozač Red Bula Maks Verstapen pobedio je večeras u trci Formule 1 za Veliku nagradu Saudijske Arabije.
U drugoj trci u sezoni, trostruki svetski šampion je ostvario drugu pobedu, pošto je bio najbrži i prošle subote u Bahreinu. 
 
On je krenuo sa pol pozicije, vodio je tokom čitave trke i ostvario devetu uzastopnu pobedu, odnosno 56. u karijeri.
Drugo mesto zauzeo je njegov timski kolega Serhio Peres, a treći je bio vozač Ferarija Šarl Lekler, koji je osvojio i bod za najbrži krug trke.
 
Vozač Meklarena Oskar Pjastri bio je četvrti, peto mesto zauzeo je Fernando Alonso iz Aston Martina, a šesti je bio Džordž Rasel iz Mercedesa.
Mladi britanski vozač Oliver Berman, koji je u Ferariju zamenio Karlosa Sainca koji je operisao slepo crevo, na svom debiju u Formuli 1 zauzeo je sedmo mesto.
 
Vozač Meklarena Lando Noris zauzeo je osmo mesto, deveti je bio Luis Hamilton iz Mercedesa, a 10. mesto zauzeo je Niko Hulkenberg iz Hasa.
 
Naredna trka u šampionatu vozi se 24. marta za Veliku nagradu Australije.
  • Zika zivac

    10.03.2024 08:21
    i takoo
    f1 je odavno dosadna, jos iz vremena ferarija sa sumaherom. Sa druge strane ipak je zanimljiva borba za ostala mesta, moje misljenje je da od ere ferarija preko mercedesa pa sad red bula vrlo je sumljivo da je tolika nadmoc tih ekipa nad ostalima. Otvoreno da kazem teska muljaza!!!
  • Koti

    09.03.2024 21:48
    Spremite se za najdosadniju sezonu ikad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).