Đokovića u trećem kolu Indijan Velsa eliminisao srećni gubitnik Nardi

Novak Đoković poražen je u trećem kolu turnira u Indijan Velsu od Luke Nardija 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:3.
Đokovića u trećem kolu Indijan Velsa eliminisao srećni gubitnik Nardi
Foto: Beta/AP
Petostruki osvajač Indijan Velsa, Novak Đoković pretrpeo je poraz od 123. tenisera sveta, Italijana Luke Nardija, koji je u glavni žreb prvog mastersa u sezoni dospeo kao "srećni gubitnik".
 
Nardi je najslabije plasirani teniser koji je savladao Đokovića na turnirima iz masters serije ili na grend slemovima još od 2008. godine. Zanimljivo je da je Đokoviću ovo prvi poraz u karijeri od "srećnog gubitnika", ali i to da nikada pre nije poražen od slabije rangiranog tenisera na masters turnirima.
Luka Nardi će u osmini finala igrati protiv Amerikanca Tomija Pola.
 
Početak meča između Đokovića i Nardija tekao je ujednačenim tokom, teniseri su osvajali svoje servis gemove, da bi u petom Nardi napravio brejk koji je kasnije valorizovao koncentrisanom i smirenom igrom.
Đoković nije uspeo u prvom setu da se približi prilici da oduzme servis protivniku, te je Nardi došao do vođstva u setovima - 1:0.
 
U drugom setu Đoković je imao ozbiljniji pristup duelu, već u drugom gemu je iskoristio prvu brejk priliku i stigao do razlike od 2:0, međutim Nardi je uzvratio u maratonskom gemu ribrejkom i smanjio rezultatski zaostatak 2:1.
 
U šestom gemu, srpski teniser je ponovo oduzeo protivniku servis - 4:2 i kasnije rutinski stigao do izjednačenja u setovima - 1:1.
 
Odlučujući set pripao je Nardiju koji je na startu pokazao veliku želju za trijumfom. Tri puta je Đoković u drugom gemu trećeg seta spasio brejk loptu, a šesti gem bio je ključan za Nardijev trijumf u kome je Italijan napravio brejk i na kraju uspeo da upiše najveći trijumf u dosadašnjoj karijeri.
 
Dvadesetogodišnji Nardi je zabeležio tek četvrti trijumf na ATP turu i ovo mu je najbolji rezultat u karijeri.
  • rade

    12.03.2024 11:20
    Suština
    Trebao bi Djoković poput Nadala da shvati da nije potpuno spreman za veče rezutate, ali verovatno igra zbog sponzora. Očigledno da su ga sustigle godine, a nema više ni brzinu zbog neminovne bioogije. Također ga jenapustilo samoouzdanje, što je sam priznao i trebao bi da se dostojanstveno povuče i posveti svojoj porodici. Učinio je mnigo za sebe i Srbiju i ako nastavi da igra samo će da doživljava sve teže piraze.
  • позоришна представа

    12.03.2024 10:12
    Смористе више са њим...
  • N

    12.03.2024 09:52
    N
    Gotovo je sa Novakom i treba sada da se povuce iz Tenisa ako mu sponzori dozvole.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).