Novak Đoković uz dosta muke do trećeg kola u Indijan Velsu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira u Indijan Velsu, nakon što je u tri seta pobedio 69. na svetu, australijskog tenisera Aleksandra Vukića rezultatom 6:2, 5:7, 6:3.
U meču koji je trajao nešto više od dva sata, Đoković je rutinski osvojio prvi set za 34 minuta, uz dva brejka, u prvom i sedmom gemu.
 
Drugi set je, međutim, počeo sasvim suprotno, Vukić je došao do vođstva od 3:0 nakon brejka u drugom gemu i nekoliko spasenih brejk lopti na svoj servis.
Potom su se stvari privremeno vratile na svoje mesto, Novak je dobio tri gema za redom i izjednačio na 3:3.
 
Usledilo je nekoliko izjednačenih gemova u kojima su teniseri branili svoje servise i rezultat je ponovo bio izjednačen: 5:5.
Vukić je potom zadržao svoj servis, a onda iskoristio nekoliko vezanih grešaka Đokovića i dobio drugi set sa 7:5.
 
I treći set je počeo sa nekoliko neiskorišćenih brejk šansi za Novaka, ali i uz veoma dobre servise Vukića, sve do petog gema, kada je Đoković konačno realizovao ukazanu šansu i poveo sa 3:2.
 
Vukić nije uspeo da se potom vrati u meč, prestao je da ga služi i njegov glavni adut - forhend, pa je uz još jedan brejk treći set završen rezultatom 6:3.
 
Srpski teniser se poprilično loše kretao u većem delu meča, što i nije naročito čudno s obzirom na pauzu koju je napravio pre učešća na ovom turniru.
 
Vukić je pružio relativno jak otpor, a dobijen meč u prvom kolu verovatno će mu omogućiti da malo i napreduje na ATP listi.
 
U narednom kolu rival Đokovića biće dvadesetogodišnji Italijan Luka Nardi, koji u dosadašnjoj karijeri nikada nije bio rangiran među prvih 100 na svetu.
  • Boco

    10.03.2024 08:44
    Ovo je zagrijavanje tek.
  • Agamemnon

    10.03.2024 08:00
    Idemo
    Nole !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).